Expert varuje pred ÚTOKOM! HROZBA džihádu v Európe?
07 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Expert na islamizmus v najnovšom rozhovore varoval pred hrozbou útoku v Európe. Tvrdí, že radikálne organizácie využívajú situáciu v Gaze iba ako zámienku.

Po celom svete sa konajú obrovské propalestínske demonštrácie, pričom výnimkou nie je ani Európa. Nemecký denník Bild priniesol rozhovor s expertom na terorizmus a islamizmus Eranom Lahavom, v ktorom odzneli slová, z ktorých mrazí.

Desivé varovanie

Izraelčan Lahav, ktorý pracuje aj v think-tanku „Israel Defense and Security Forum“, varoval pred vzostupom islamistov, pričom hrozba je podľa neho aktuálna aj v Nemecku a celej Európe. "ISIS, Al-Káida a ďalšie skupiny už vyzývajú ľudí na sociálnych sieťach, aby sa vzbúrili proti Židom a kresťanom,“ vraví Eran Lahav, pričom varoval pred hrozbou podcenenia demonštrácií, ktoré sa podľa neho konajú pod rúškom solidarity voči Palestíne. Server upriamil pozornosť na protest, ktorý sa nedávno konal v Essene, počas ktorého mali islamisti žiadať zriadenie kalifátu (video nájdete na konci článku).

„Počúvajte, čo sa kričí na demonštráciách v Nemecku. Áno, počujete „slobodná Palestína“. Ale je toho viac. Kričia ‚Takbir‘ a ‚Alláhu Akbar‘. Týmto dávajú jasne najavo, že pre nich to nie je palestínska vojna, ale islamská vojna. Pre nich je Izrael len prvým krokom v tejto vojne. Izrael je prednou líniou tejto vojny a zvyšok bude nasledovať,” myslí si expert.

Lahav podrobne analyzuje rôzne publikácie teroristických organizácií, pričom zaznamenal masívny nárast výziev na násilie.

Vraví, že ISIS a ďalšie organizácie vo svojich časopisoch zverejňujú podrobné zoznamy, ako páchať teror a ničiť kresťanské a židovské budovy. „Sú to zoznamy úloh, ktoré majú robiť teror," uviedol v rozhovore pre nemecký Bild.

Hrozia nám útoky?

Expert na islamizmus a terorizmus varoval pred možnými útokmi priamo v Európe, ktoré môžu otriasť celou spoločnosťou: „Radikálni islamisti vidia, aký vplyv mal útok Hamasu na Izrael. Preto si myslím, že je možné, že v Európe budú pokusy zopakovať niečo podobné. Samozrejme, bol by to iný útok, nemôžete len tak obísť niekoľko miest a uniesť stovky ľudí."

Podľa Lahava je islamistom jasné, že na ich sen o kalifáte nebude stačiť jeden jediný útok. „Nemyslia ako my. Majú inú logiku. Všetko je symbolické. Ak vykonajú útok, napríklad v Berlíne, je to symbol, že zaútočili na hlavné mesto najdôležitejšej európskej ekonomiky,“ uviedol.

Majú trpezlivosť

Izraelský expert vysvetľuje, že v arabčine existuje príznačný výraz „sabr“, čiže trpezlivosť: „Vykonajú jeden útok, potom druhý. Vedia, že Nemecko sa po útoku nezrúti. Preto majú trpezlivosť. A veľa trpezlivosti.“

Podľa Lahava udalosti posledných týždňov ukázali, že islamistické skupiny využívajú vojnu medzi Izraelom a Hamasom na výzvu na boj proti západnému svetu, pričom im už nemá ísť iba o Izrael. „Keď Hamas a ďalšie teroristické organizácie vyhlásia džihád, nie je to namierené len proti Židom. Je to namierené proti celému západnému svetu," dodal Eran Lahav.

Zdroj: Dnes24

STRAŠNÝ MASAKER!
Hamas: Izrael zhodil od začiatku eskalácie na Gazu viac ako 35 tisíc ton výbušnín. Člen politbyra Hamasu Usáma Hamdan vyhlásil, že „na Gazu už zhodili 35 tisíc ton výbušnín. To znamená, že každý deň zhodia viac ako tisíc ton,“ povedal... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik