Erik Kaliňák: Niekto pravdu má, iný sa na ňu pýta (VIDEO)
09 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Minulý týždeň si Robert Fico od bývalého mainstreamu a od Michala Šimečku vyslúžil ďalšie obvinenie. Poza chrbát všetkých vraj na Európskej rade (ER) schválil vojenskú pomoc Ukrajine, takže nič sa nemení, vyzbrojujeme ďalej. Ibaže Erik Kaliňák toto tvrdenie vo videu vyvracia a hovorí, že k tomuto záveru Michal Šimečka dospel na základe informácií Denníka N.

Nový vedúci tímu premiérových poradcov Erik Kaliňák vo videu vysvetľuje, v čom sa pri záveroch zo zasadnutia Európskej rady mýlili červené denníky a teda aj Michal Šimečka. kaliňák tiež vysvetlil, aká bola pravda, čo sa týka vojenskej pomoci Ukrajine a nezabudol pripomenúť, že "za zatvorenými dverami" s postojom Fica a Orbána súhlasili viacerí. Vysvetlil tiež, prečo nie priamo - práve na príklade našich médií bývalého mainstreamu. K Ficovi a Orbánovi sa otvorene pridal aj premiér Grécka.

Udržateľná vojenská podpora

V záveroch ER si Šimečka prečítal vetu „Európska únia a jej členské štáty budú Ukrajine naďalej poskytovať udržateľnú vojenskú podporu“ a pochválil Fica, že sa pridal na správnu stranu.

„Vôbec ich pritom nevyrušovalo, že za závery ER hlasoval aj maďarský premiér Orbán, ktorý žiadne zbrane Ukrajine od vypuknutia vojenského konfliktu neposlal,“ upozorňuje vo videu Kaliňák, podľa ktorého keby také niečo prebral trebárs Pročko, nikoho by to neprekvapilo. Lenže zo Šimečku chceli mať červené denníky a mimovládky premiéra.

„Pán Šimečka, ak vás to na Oxforde nenaučili, tak na Slovensku to učia už na základných školách. Ak chcete pochopiť text, tak musíte čítať až do konca,“ školí Erik Kaliňák predsedu PS.

Prvý týždeň v kresle ministra: Ďapalovce, ale aj čurillovský bizár (VIDEO)
Ak by sa niekto rozhodol urobiť rebríček ministrov štvrtej Ficovej vlády, ktorí urobili za prvý týždeň najväčší rozruch, Martina Šimkovičová a Tomáš Taraba (nominanti SNS) by boli v tesnom závese za ministrom vnútra, Matúšom Šutajom Eštokom... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Citát kľúčovej vety záveru ER

„Pri poskytovaní vojenskej podpory sa bude plne rešpektovať bezpečnostná politika určitých členských štátov,“ cituje Erik Kaliňák pre tých, ktorí nechcú rozumieť písanému textu. A ak to Šimečkovi ešte nedošlo, tak Kaliňák vysvetľuje, že to rešpektovanie bezpečnostnej politiky určitých štátov je aj o Slovensku.

EK postoj Slovenska rešpektuje

„Tak, ako nemáme záujem a ani nedokážeme meniť bezpečnostnú politiku Nemecka, Estónska, či Portugalska, a zakazovať im posielať zbrane na Ukrajinu, nemali sme s Maďarskom dôvod odmietnuť závery ER, ktoré plne, opakujem, plne rešpektujú náš suverénny postoj,“ knštatuje Kaliňák a dodáva, že je to postoj, s ktorým sa „za zatvorenými dverami“ stotožňujú aj premiéri ďalších krajín. Nedovolia si ho, kvôli politickej nekorektnosti, vysloviť verejne.

Prvá rada šéfa premiérových poradcov: NA ZAHRANIČNÉ CESTY BEZ KORPORÁTNYCH MÉDIÍ! (VIDEO)
Každý predseda vlády potrebuje svoj poradný tím. Nemôže rozumieť všetkému, ale na druhej strane je za mnohé zodpovedný a za mnohými jeho rozhodnutiami stoja rozhovory práve s poradcami. Preto niet divu, že takýto tím bude potrebovať aj Robert Fico.... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Médiá by ich zaň popravili

Erik Kaliňák však avizuje, že na Slovensku sa médii Smer báť nebude. Hoci sa naše médiá bývalého hlavného prúdu tvária maximálne transparentne, záznam z tohto hlasovania a rokovania sa Smeru nepodarilo zohnať.

A zase majitelia pravdy...

„A tak definitívnu bodku za týmito obvineniami spravíme na najbližšom zasadnutí vlády,“ sľubuje Erik Kaliňák, podľa ktorého najvtipnejšie na tom je, že kým „seriózne“ médiá presviedčajú občana o rozdielnej Ficovej rétorike doma a inej v zahraničí, tak jedine „zlá, nebezpečná alternatíva“ sa pýtala, ako to s tými závermi vlastne skutočne je.

„Lenže ak má niekto svoju pravdu, pýtať sa nepotrebuje,“ konštatuje na záver Erik Kaliňák.

Nie každý potichu

„Postoj Grécka som dal absolútne jasne najavo: Grécko nebude súhlasiť s riešením, ktoré zahŕňa len Ukrajinu a nič iné," povedal Mitsotakis. „Som vďačný Európskej komisii za prerozdelenie prostriedkov pridelených z Fondu na obnovu, aby sme mohli rýchlo začať s projektmi obnovy v Tesálii (po silných záplavách), ale teraz môžeme povedať, že Fond solidarity je v zásade vyčerpaný a krajiny, ktoré sú obeťami prírodných katastrof, si nemôžu nárokovať nové zdroje, pretože takéto európske zdroje jednoducho neexistujú,“ poznamenal grécky premiér.

K Ficovi a Orbánovi sa pridal ďalší! GRÉCKY PREMIÉR...
Grécky premiér zhodnotil možnosť revízie rozpočtu EÚ v prospech Ukrajiny. Mitsotakis: Grécko nebude súhlasiť s revíziou rozpočtu EÚ len v prospech Ukrajiny. Našiel sa ďalší! Grécko nebude súhlasiť s revíziou viacročného rozpočtu Európskej únie,... Čítať ďalej
28 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!