DÚHOVÉ KDH DOSTALO NÁKLAD, AKÝ SI ZASLÚŽILO
07 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD) nechápe, že aj keď je Slovensko v ťažkej kríze, KDH rieši dekorácie v jeho kancelárii. V relácii Téma dňa na ta3 skonštatoval, že takéto správanie je fraška v podaní kresťanských demokratov. V relácii Téma dňa na ta3 KDH tiež pripomenul, prečo majú problém so symbolom slovenskej štátnosti.

Proti nemu nastúpil politický matador Mikloško, ktorý nakoniec ostal ako ubitý PES. Blaha na ňom nenechal suchej nitky.

Ľuboš Blaha v podstate nechce nič iné, len rešpektovanie jeho svetonázoru a štátneho symbolu v jeho kancelárii. KDH podľa neho ide vo svojich líniách spred rokov, kedy nehlasovali ani za Ústavu. Na niekoľkých príkladoch pritom ilustruje, prečo považuje KDH za farizejov. V diskusii s ním v relácii Téma dňa na ta3 bol František Mikloško, ktorému odporučil dovzdelať sa, aj vo veci štátnych symbolov, medzi ktoré rozhodne nepatrí ani obraz prezidentky, ani vlajka EÚ.

On sám rešpektuje

„Pokiaľ si pán Mikloško vo svojej kancelárii vyvesí pápežov, Ježiša Krista, kríže, ja mu do toho hovoriť nebudem. Ja rešpektujem, že má iný názor,“povedal Blaha, podľa ktorého by poslanec Mikloško nemal hovoriť do jeho ľavicových a vlasteneckých symbolov. Nechápe tiež, že niekomu môže prekážať výmena vlajky EÚ za štátnu vlajku. Pritom vlajka EÚ štátnym symbolom nie je.

Mikulec je ZHROZENÝ! Šutaj Eštok pokračuje v ráznych krokoch
Vyzerá ako úrad propagandy, hrajú sa na autoritu, ktorá rozhoduje, čo je, a čo nie je konšpirácia. Reč je o policajnej stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR, ktorá ma na sociálnej sieti Facebook veľký dosah. Stránka, ktorá by sa mala venovať... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Nechceli ani Slovensko

„To znamená, že KDH nenávidí Slovensko, ani nehlasovali za deklaráciu o zvrchovanosti, ani nehlasovali za Ústavu. Oni nechceli tento štát, tak sa nečudujem, že takýmto spôsobom torpédujú poslanca a podpredsedu,“ pripomína Blaha udalosti spred 30-tich rokov.

František Mikloško/TASR

Skôr politička, ako prezidentka

„Ja mám obavy, že dnes sa KDH správa, ako kresťansko-dúhová pobočka PS a to je veľmi smutné,“ myslí si Blaha a pýta sa, ako je možné, že KDH neprekážala dúhová vlajka na prezidentskom paláci, ale majú problém so slovenskou vlajkou v parlamentnej kancelárii. Tiež nechápe, že KDH nemalo problém s tým, že prezidentka dvakrát zarezala referendum, jej podpis nevýhodnej dohody s USA. Tieto skutočnosti Ľuboša Blahu doviedli ku konštatovaniu, že Zuzana Čaputová je v prvom rade politička progresivistického zamerania.

Symbol slobody

Blaha tiež pripomína vyjadrenie Nelsona Mandelu, ktorý o Che Guevarovi povedal, že je symbolom slobody. „Mýlil sa? Alebo to bol extrémista?,“ kladie rečnícku otázku a hneď aj odporúča Mikloškovi dovzdelávať sa.

Ešte k štátnym symbolom

Štátnymi symbolmi sú pečať, vlajka, znak a hymna a Ľuboš Blaha pripomína, že ani vlajka EÚ, ani obraz hlavy štátu medzi nimi nie je.

„To si pletiete možno z čias monarchie, alebo z čias Haškovho Švejka, kde si robili srandu z cisára pána. Ale dnes takáto povinnosť, že by ste museli mať v kancelárii parlamentu vyvesenú prezidentku Čaputovú, rozhodne nie je,“ rozohnil sa Blaha, ktorému sa nepáči farizejstvo KDH.

Smeru sa nepáči množstvo vecí

Za všetky Blaha menuje len farizejstvo predsedu KDH, ktorý dal anulovať cirkevný sobáš, dom stavia za zvláštnych okolností.

„Ale o tom budeme hovoriť na schôdzi v parlamente. Ale to neznamená, že vám nepatria nejaké funkcie v parlamente,“ uznáva Blaha, ktorý je podľa svojich slov pripravený rešpektovať Mikloškov názor. Za farizejstvo považuje aj kroky bývalej koalície, ktorá namiesto pomoci ľuďom stavala kaplnky. Farizejstvo KDH Blaha vidí aj v tom, že hoci KDH nebolo ani len v parlamente, mohlo sa aspoň ozvať proti šikanóznym opatreniam počas covidu. 

Podpredseda parlamentu: Do skrine s Čaputovou! KDH: ODVOLAJME HO (VIDEO)
Vo štvrtok sa Ľuboš Blaha "nasťahoval" do novej kancelárie - po voľbách sa stal podpredsedom parlamentu. Kým začne úradovať, potreboval si však upratať. A zábery z tohto aktu sa okamžite stali hitom internetu. Ak však čakáte, že pán podpredseda NR... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Prečo má byť Blaha odvolaný? 

KDH začalo zbierať podpisy na mimoriadnu schôdzu o odvolaní Ľuboša Blahu z funkcie podpredsedu parlamentu. Prekáža im, že zo svojej kancelárie odstránil vlajku EÚ a portrét prezidentky nahradil portrétom Che Guevaru, informoval Denník N.

Facebook | Ľuboš Blaha v rámci upratovania v kancelárii podpredsedu NR SR zložil prezidentkin obraz do skrine

„KDH ako hnutie, ktoré bojovalo proti komunizmu a zasadilo sa za vstup Slovenskej republiky do Európskej únie a medzinárodných štruktúr, s týmto znevažujúcim konaním nesúhlasí,“  vyhlásila Martina Holečková, predsedníčka klubu KDH

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!