Denisa Saková: Slovensko bude vo výrobe elektriny sebestačné
07 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

V pondelok (6.11.) Jadrová elektráreň Mochovce (JEM) oznámila, že jej tretí blok je spustený na plný výkon. Pri tejto príležitosti elektráreň pri Leviciach navštívila aj ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) a riaditeľ Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) Rafael Grossi.

Tretí blok JEM je obrovský kolos, vďaka ktorého spusteniu sa Slovensko vo výrobe elektriny stáva sebestačným. O stretnutí s Grossim informovala na sociálnej sieti aj Denisa Saková, ktorá pripomenula, že jadrová nergia je pre Slovensko významný zdroj elektrickej energie.

Obrovský kolos

Rozloha tretieho bloku JEM sa dá prirovnať k rozlohe Bratislavského hradu. V 1 400 miestnostiach je zhruva 100-tisíc zariadení, ktoré prepája zhruba 5,5 tisíca kilometrov káblov a 175 kilometrov potrubí. Tento jadrový blok pokryje 13 percent celkovej spotreby Slovenska, čím sa už v tomto roku staneme sebestačnými, uvádza denník SME a pripomína, že podnik predáva elektrinu na tri roky dopredu.

Naď označil Fica za zlo. Diskutéri nechápu, prečo ho potom ľudia volili
V pondelok, 6. novembra navštívil Robert Fico aj ministerstvo obrany. Na tlačovom vyhlásení uviedol do funkcie nového ministra, ktorým sa stal nominant Smeru Robert Kaliňák. Ten predstavil svoje priority na novom poste aj vo vzťahu k Ukrajine.... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Eka Balašková
 

Informuje aj Saková

Ministerka hospodárstva Denisa Saková na Facebooku informuje, že v najväčšej slovenskej elektrárni sa stretla s generálnym riaditeľom Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu Rafaelom Grossim.

Facebook / Denisa Saková

Sme sebestační

„Hlas-SD dlhodobo zdôrazňoval potrebu rozvoja sebestačnosti Slovenska v oblasti výroby elektriny a práve  spustením  3. bloku elektrárne do plnej prevádzky, sa toto podarilo naplniť. Slovensko je dnes sebestačné vo výrobe elektriny a musíme ďalej pracovať na tom, aby sme sa aj v tejto oblasti rozvíjali,“ konštatuje Saková s poďakovaním za prehliadku elektrárne generálnemu riaditeľovi Slovenských elektrární, a. s. Branislavovi Strýčkovi a predsedníčke Úradu pre jadrový dozor Marte Žiakovej.

Ideme do 4. bloku

„Zhodli sme sa, že jadrová energia ja dôležitý neutrálny zdroj energie. Sústredíme sa preto spolu teraz na dokončenie 4. bloku elektrárne, aby sme zabezpečili dostatok elektrickej energie a za dostupné ceny, čo je našim cieľom v  strane Hlas-SD,“ uzatvára Saková.

POTVRDENÉ POLÍCIOU: V Budajovej kuchynke sa SKUTOČNE našiel funkčný samopal! (FOTO)
V kancelárii ministra životného prostredia sa skutočne našiel samopal tak, ako o tom pred niekoľkými dňami informovali právnik Zoroslav Kollár a nový šéf rezortu Tomáš Taraba. Pre portál Start It Up to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik