Čo sa deje v Gaze? Izrael postupuje
08 | 11 | 2023 I Milan Laca
Izraelské obranné sily (IDF) bojujú v srdci mesta Gaza.

 "Sily IDF sú v srdci mesta Gaza. Priblížili sa zo severu a juhu a zaútočili v plnej koordinácii s letectvom a námorníctvom," povedal minister obrany Yoav Gallant.

Teroristi
Minister označil pásmo Gazy za "najväčšiu teroristickú základňu, akú kedy ľudstvo postavilo" a odmietol možnosť humanitárnej prestávky, kým palestínske skupiny neprepusita  viac ako 240 rukojemníkov. Podľa neho sa medzinárodný tlak na Izrael zvýši, ale Tel Aviv bude pokračovať vo vojenských operáciách až do úplného víťazstva nad Hamasom. Minulú nedeľu hovorca IDF brigádny generál Daniel Hagari povedal, že izraelské sily úplne obkľúčili mesto Gaza a dostali sa k moru, čím prakticky rozdelili enklávu na severnú a južnú časť.
Médiá zistili, prečo Spojené štáty poslali jadrovú ponorku na Blízky východ
Bloomberg: Spojené štáty poslali na Blízky východ ponorku, aby zadržala Irán USA poslali atómovú ponorku do oblasti Perzského zálivu, aby demonštrovala schopnosť zadržať Irán, píše agentúra Bloomberg s odvolaním sa na predstaviteľov... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Ivan Mihale
Obkľúčili bunker

Izraelským obranným silám sa podarilo obkľúčiť oblasť bunkra, v ktorom sa údajne nachádza vodca Hamasu v pásme Gazy Yahya Sinwar, informoval denník The Times of Israel, s odvolaním sa na izraelského ministra obrany Yoava Galanta. Minister obrany počas televízneho prejavu uviedol, že Sinwar sa „skrýva vo svojom bunkri bez kontaktu so svojimi komplicmi“. Podľa neho je izraelská armáda v súčasnosti „v srdci“ mesta Gaza. Sľúbil tiež, že armáda bude schopná eliminovať Sinvara. Minister obrany navyše uviedol, že po ukončení izraelskej vojenskej operácie nebude pásmo Gazy spravovať ani Izrael, ani Hamas.

USA dodajú bomby 

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena plánuje poslať do Izraela presné bomby Spice v hodnote 320 miliónov dolárov, píše The Wall Street Journal, s odvolaním sa na korešpondenciu, ktorú má k dispozícii. "31. októbra administratíva zaslala predstaviteľom Kongresu formálne oznámenie o plánovanom presune (do Izraela) kĺzavých bômb série Spice, presne navádzaných zbraní používaných vojenskými lietadlami," uvádza sa v novinách. Noviny poznamenávajú, že plány sa stali známymi, keď  "prezident Biden a vysokí predstavitelia tlačia na Izrael, aby urobil viac pre ochranu civilistov."

Zverstvo v Gaze!
Izrael bombardoval konvoj sanitiek neďaleko najväčšej nemocnice v Gaze. Generálny tajomník OSN António Guterres uviedol, že bol z útoku „zhrozený“. Zverstvo! Izraelská armáda v piatok bombardovala konvoj sanitiek neďaleko najväčšej nemocnice... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik