Začal sa proces s Miroslavom Vlčekom: Mal zavraždiť manželku
06 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa v pondelok začal súdny proces s obžalovaným Miroslavom Vlčekom v kauze vraždy jeho exmanželky. Obžalovaný a ani prokurátor nemajú záujem o uzavretie dohody o vine a treste. Vlček vinu odmieta.

"So skutkom nemám nič spoločné," povedal Vlček v rámci výsluchu pred senátom. "Nesúhlasíme s tvrdeniami obžaloby, nestotožňujeme sa s nimi," zdôraznil obhajca obžalovaného Dušan Jóža.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal na Miroslava V. v závere septembra obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Miroslav V. si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Motívom konania mala byť pomsta, pretože Andrea V. vypovedala proti svojmu exmanželovi v ekonomických trestných veciach.

Miroslav Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Miroslavovi V. doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb. Miroslav Vlček je vo väzbe.

Polícia vyvracia HOAXY o KONCI SVETA: Bola to iba POLÁRNA ŽIARA!
Šialené! Niečo nenormálne! Aj takto okomentovali ľudia zábery, ktoré sa objavili v nedeľu na sociálnej sieti v skupine Meteo - východ. Na Slovensku bolo v nedeľu (5. 11.) možné vidieť polárnu žiaru. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik