Taraba a Takáč: KONČIA BOJE! Envirorezort a agrorezort čaká spolupráca (VIDEO)
06 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Spolupráca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka s ministerstvom životného prostredia by mala byť samozrejmá. Uplynulé roky tieto rezorty navzájom bojovali. Napísal to po spoločnej tlačovej konferencii minister pôdohospodárstva Richard Takáč na sociálnej sieti.

Sústava národných parkov by mala prejsť revíziou podľa medzinárodných kritérií. Až potom sa budú riešiť ich zonácie. Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS) a šéf agrorezortu Richard Takáč (Smer-SD). 

Ministri majú podľa Tarabu jasnú víziu o zonáciách národných parkov. Podrobnejšie o nej budú hovoriť po schválení programového vyhlásenia vlády. "Zhodli sme sa na potrebe redefinovania celej sústavy národných parkov na Slovensku podľa medzinárodných prísnych kritérií. Zistíme, či spĺňajú jednotlivé územia tieto kritéria, lebo to je jediný objektívny činiteľ, a podľa toho budeme redefinovať národné parky. V sekundárnom kroku sa budeme pozerať na zonáciu ako takú," uviedol Taraba.

Na spoločnom stretnutí riešili škody premnožené raticovou zverou, medveďom či vlkom a problémy s norikom muránskym na Muránskej planine. "Reagujeme aj na informácie o dosť radikálnom holorube, ktorý sa udial na Muránskej planine. Zhodli sme sa, že to dáme celé preveriť. Ministerstvo pôdohospodárstva tam pošle kontrolu," povedal Taraba.

Taraba VARUJE Budajovho štátneho tajomníka! Ten to NEROZDÝCHAL
Facebooková slovná prestrelka medzi Tarabom a Kičom! Michal Kiča, bývalý štátny tajomník na MŽP, na sociálnej sieti skritizoval Rudolfa Huliaka aj Tomáša Tarabu. A Taraba ihneď reagoval. To však Kiča nerozdýchal... Všetko začalo statusom Michala... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Spolupráca prvýkrát za 30 rokov

Takáč tvrdí, že našli spoločnú cestu a prvýkrát za 30 rokov bude ministerstvo životného prostredia spolupracovať s ministerstvom pôdohospodárstva. "Chceme týmto spôsobom vyslať signál, že zlé vzťahy medzi rezortami, ktoré tu dlhé roky panovali, sa končia," skonštatoval Taraba.

Takáč poukázal, že agrorezort nedostal z plánu obnovy peniaze. "Vyše miliardy dostalo ministerstvo životného prostredia a budeme hľadať cestu na to, ako spoločne využiť finančné prostriedky," podotkol.

Podpora slovenských potravín

„Rozmanitosť krajiny treba využiť pre podporu produkcie kvalitných slovenských potravín za dostupnú cenu. Ďakujem novému enviroministrovi za konštruktívnu diskusiu a spoločný pohľad na budúcnosť slovenského vidieka, dodal Takáč.

Ministri sa dohodli aj na vytvorení pracovných skupín, ktoré budú riešiť problémy ministerstiev. Zároveň deklarujú, že sa budú stretávať na pravidelnej báze.

Na Slovensku je väčší problém, ako ochrana sysľa, či korytnačky, tvrdí Taraba
Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) pri preberaní ministerstva životného prostredia (MŽP) „našiel na stole“ desiatky zmlúv na žiadosti o granty od mimovládnych organizácií, ktoré brojili proti jeho vymenovaniu. Minister... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik