Tabák NALOŽILA Hrycovej aj za Šimkovičovú: VELEBNOSTI, JDU BLEJT! (VIDEO)
06 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Romana Tabák počas svojho poslaneckého mandátu plnila hlavne bulvárne stránky slovenských médií. Nedá sa jej však uprieť fakt, že niekoľkokrát v ňom zohrala dôležitú úlohu – nezahlasovala tak, ako sa od nej očakávalo. Aj vďaka tomu „bola odídená“ z OĽaNO, či vystúpila z klubu Sme rodina, aby skončila ako podporovateľka SNS. Hoci už nie je v parlamente, stále aktívne pôsobí v prospech Slovenskej národnej strany.

Najnovšie si na Facebooku „podala“ Vandu Adamik Hrycovú za jej útoky na nominantku SNS na post ministerky kultúry, Martinu Šimkovičovú. Adamik Hrycová bola jednou z tých, ktorí podpisovali petíciu a apelovali na všetky strany, hlavne na prezidentku, ktorá podľa nej nemala Šimkovičovú menovať. V nedávnom podkaste dokonca hovorí o tom, že Šimkovičová nemá žiadne predpoklady pre vedenie ministerstva kultúry.

Najskôr sa bila za hoax

Hoci meno Tomáša Tarabu ako nominanta na post ministra kultúry bol hoax, jedni zvolávali do ulíc, iní podpisovali petíciu. Mená signatárov neprekvapia: Stanke, Havran, Vášáryová, Pauhofová, Bárta, Mičkovicová, Tormová, Kaščák, Koščová, Dubačová a chýbať nemohla ani Hrycová – všetko podľa Tomáša Tarabu frustrovaní voliči a podporovatelia PS.

POZRI, KTO TO HOVORÍ
Časť bratislavských umelcov nám opäť predviedla svojrázne predstavy o demokracii a slušnosti. Hoci nová vláda ešte nie je zostavená, hoci mená nových ministrov nie sú potvrdené, notoricky známi aktivisti už protestujú proti tomu, aby sa ministrom... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Ani skúsenosti, ani predpoklady

“Ona nemá vôbec žiadne skúsenosti na poli kultúry a nemá ani žiadne odborné predpoklady aby tento rezort viedla,” hovorí  v podkaste denníka SME o Martine Šimkovičovej, ministerke kultúry,  filmová a divadelná producentka Wanda Adamík Hrycová, ktorá vidí problém v dlhodobom nezáujme o rezort kultúry, ako aj v neprofesionalite štátnej správy. V podkaste pripomenula aj fakt, že jeden minister z budovy ministerstva s kabátom na hlave už pred umelcami utekal.

Slniečkári neprestávajú

Tabák na Facebooku konštatuje, že „hejty“ tých, ktorí sami vyžadujú toleranciu, nemajú konca.

„Preto nemôžeme dovoliť, aby vládli Slovensku. Naša Bratislava je už dostatočne „dodr*aná“ (s prepáčením),“ píše Tabák. Tá Hrycovej vyčíta aj fakt, že v marci 2020 sa nik neozval, keď bola za ministerku kultúry menovaná Natália Milanová.

Nepáči sa jej ani slniečkársky dvojaký meter a všetkým radí, aby sme si počkali na výsledky Šimkovičovej práce bez toho, aby sme ju, ako človeka podceňovali.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!