STRAŠNÝ MASAKER!
06 | 11 | 2023 I Milan Laca

Hamas: Izrael zhodil od začiatku eskalácie na Gazu viac ako 35 tisíc ton výbušnín.

Člen politbyra Hamasu Usáma Hamdan vyhlásil, že „na Gazu už zhodili 35 tisíc ton výbušnín. To znamená, že každý deň zhodia viac ako tisíc ton,“ povedal Hamdan.
Útočia
Izraelské obranné sily (IDF) v pondelok informovali, že zasiahli viac ako 450 palestínskych cieľov. Tvrdia tiež, že izraelská armáda zabila Džamála Músu, ktorý mal na starosti špeciálne bezpečnostné operácie Hamasu.
Guterres ZHROZENÝ: Izrael bombardoval konvoj SANITIEK!
Izraelská armáda v piatok bombardovala konvoj sanitiek neďaleko najväčšej nemocnice v Gaze, pričom tento útok „vydesil“ generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa. "Z útoku som zhrozený“! Sanitka - zámerný cieľ Útok si podľa palestínskej... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková
"Strašný masaker." Čo môže zastaviť Izrael v Gaze

IDF postupuje do stredu pásma Gazy. Medzitým už zabili a zranili desiatky tisíc palestínskych civilistov, vrátane tisícok detí. Medzinárodné organizácie vyzývajú Tel Aviv, aby dodržiaval pravidlá vojny, no márne. V Spojených štátoch a Izraeli však diskutujú o tom, čo robiť s regiónom po dokončení operácie. 

"Tragédia vojny"
Účelom operácie je zničiť vojenský a politický potenciál Hamasu, vysvetľujú v Tel Avive. "Po vyčistení nášho územia a silných leteckých útokoch sme prešli k akcii na zemi. Vojna si vyžaduje ochotu zaplatiť vysokú cenu. Naši ľudia budú pokračovať v boji," zdôraznil šéf Národnej bezpečnostnej rady Tzahi Hanegbi.
Útočia tisíce vojakov
Podľa amerického webu Axios vyslal Izrael do pásma Gazy najmenej dve obrnené a pešie divízie v celkovom počte vyše 20-tisíc ľudí. Pozemné sily podporujú stíhačky, vrtuľníky, bezpilotné vzdušné prostriedky, námorné sily a delostrelectvo.
Situácia sa komplikuje 
Iránsky najvyšší vodca ajatolláh Alí Chameneí vyzval moslimské krajiny, aby ukončili obchodnú a hospodársku spoluprácu s Izraelom. Pôjde, podľa neho, o reakciu na zločiny, ktoré Tel Aviv pácha v Palestíne. Prezident Iránskej islamskej republiky Ebrahim Raisi oznámil, že Teherán nebude dbať na varovania USA o nezasahovaní. Jemen odpálil balistické a riadené strely a bezpilotné lietadlá na ciele v Izraeli. Brigádny generál Yahya al-Sari vysvetlil, že to urobili  „z pocitu náboženskej, morálnej, humanitárnej a národnej zodpovednosti“.
Hizballáh spresňuje
Libanonské hnutie Hizballáh vstúpi do palestínsko-izraelského konfliktu iba vtedy, ak bude Hamas na konci so silami. Veria, že zatiaľ pomoc nepotrebujú.
Aj iní reagujú
Bolívia prerušila diplomatické styky s Izraelom. Tel Aviv to nazval „vzdaním sa terorizmu a iránskemu režimu“. Bahrajn, Jordánsko, Kolumbia, Čile odvolali svojich veľvyslancov.
A čo ďalej?
USA a Izrael uvažujú o nasadení mierových síl do pásma Gazy po porážke Hamasu, uvádza agentúra Bloomberg. Ďalšou možnosťou je prevod enklávy pod kontrolu niekoľkých arabských štátov, vrátane Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov s podporou USA, Veľkej Británie, Nemecka a Francúzska. Tretím variantom je kontrola OSN, ale izraelské úrady to považujú za nevhodné.
RODINNÝ ROZBROJ kvôli Izraelu: Jon Voight kritizuje svoju dcéru Angelinu Jolie
Oscarový herec Jon Voight pokarhal svoju dcéru Angelinu Jolie za jej odsúdenie Izraela. Tvrdí, že nevie pravdu. Trvá na tom, že nemôže existovať spolužitie so „zvieratami“ z Hamasu, ktoré chcú „vymazanie Židov a kresťanov“ zo zeme", informuje... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik