Šéf SIS? Progresívne Slovensko v BEZVEDOMÍ
06 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Vyskúšal si funkciu policajného prezidenta, teraz je jedným z vážnych kandidátov na post riaditeľa Slovenskej informačnej služby – Tibor Gašpar (Smer-SSD). Ten to zatiaľ nepotvrdil, ale ani nevylúčil. Všetko však príde na rad po tom, ako parlament vysloví dôveru vláde, teda príjme Programové vyhlásenie vlády (PVV).

Sám Tibor Gašpar hovorí, že hoci by jeho menovanie dávalo zmysel, momentálne sú priority inde. Opoziční poslanci si jeho menovanie však nevedia predstaviť a neprešlo by zrejme ani cez prezidentku. Gašpar pritom nebol jediný, o kom sa na pozíciu riaditeľa SIS špekulovalo. V jeho prospech hovorí aj fakt, že už viac, ako rok je voči Smeru maximálne lojálny a má aj veľmi slušný politický výtlak. 

Postupne túto možnosť pripúšťa

Kým pri preberaní osvedčenia o zvolení za poslanca Tibor Gašpar otázku svojho možného nástupu na pozíciu šéfa SIS vôbec nehodnotil, keďže je to spojené s množstvom iných okolností, aj neskôr ju považoval za hypotetickú.

„Vzhľadom na moju predchádzajúcu kariéru, by to logicky relatívne dávalo zmysel, keby ma chcel niekto nominovať do tejto pozície,"konštatoval v reakcii V politike na ta3 Gašpar. Táto otázka však podľa neho zatiaľ nie je na stole – prioritou je PVV a rozpočet pre budúci rok. Až potom možno príde na rad aj otázka riaditeľa SIS. To, že je horúcim kandidátom síce nepotvrdil, ale ani nevylúčil, Pluska dokonca jeho slová hodnotí tak, že naznačil svoje predpoklady pre tento post.

Tibor Gašpar (SMER - SD) vs Branislav Vančo (PS) aj o Hamranovi! To najdôležitejšie z diskusie!
Tibor Gašpar (SMER - SSD), poslanec NR SR bol hosťom vo víkendovej diskusnej relácii v televízii TA3 V politike! Diskutoval s Branislavom Vančom (Progresívne Slovensko), poslanec NR SR. V rámci diskusnej relácii Tibor Gašpar dal zásadné vyhlásenie,... Čítať ďalej
05 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Pre PS nepriechodný

Gašparovým spoludiskutérom bol Branislav Vančo (PS), ktorý sa zaoberá právom a právnym manažmentom. V rámci PS je spoluautorom volebného programu PS pre spravodlivosť.

„Pán Gašpar nemôže byť riaditeľom SIS, pretože je nielen obvinený, ale aj obžalovaný. Navyše, sám hovorí, že ak je niekto dôvodne podozrivý a je to potvrdené súdmi, tým že je trebárs obvinený a nie je to nikde spomenuté, alebo teda uvedené, rozhodnuté, že tam to dôvodné podozrenie nie je, tak ako v prípade čurillovcov... Ale naozaj, tam je aj obžaloba podaná na súd a už sa začne pojednávanie ešte tento rok, tak jednoducho nemôže byť riaditeľom SIS," reagoval Vančo na možnosť Gašparovej nominácie na post riaditeľa SIS.

Reagoval aj Krúpa

Juraj Krúpa, ktorý do parlamentu nastúpil ako náhradník za predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu si myslí, že takáto nominácia by mala na SIS negatívny dopad vzhľadom na Gašparovu minulosť a na jeho oprávnenie oboznamovať sa s utajovanými skutočnosťami. S Gašparovým menovaním by mala problém aj prezidentka, ktorá riaditeľa SIS menuje.

Hovorilo sa aj o Zurianovi

Rovnako, ako sa pred mesiacom veľmi špekulovalo o možných členoch vlády, teraz sa v kuloároch hovorí o rôznych nominantoch na dôležité pozície v bezpečnostných zložkách, ktoré sú kvôli „vojne v polícii“ ostro sledované. Gašpar momentálne predsedá branno-bezpečnostnému parlamentnému výboru. Ďalšie meno, o ktorom sa v súvislosti s postom riaditeľa SIS hovorilo, bol Branislav Zurian, dnes už je isté, že Zurian povedie policajnú inšpekciu.

MONIKA BEŇOVÁ OSTRO! O Hamranovi, Hríbovi a N-ku!
Europoslankyňa Monika Beňová (SMER - SSD) poriadne naložila Štefanovi Hríbovi, ale aj bývalému Policajnému prezidentovi SR Štefanovi Hamranovi a suchá nitka neostala ani na Denníku N. Názor europoslankyne Moniky Beňovej (SMER - SSD) preberáme v... Čítať ďalej
05 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Čo hovorí v Gašparov prospech?

Faktom je, že Gašpar má skúsenosti s vedením a menežmentom polície. Získal aj silný mandát od voličov – do NR SR sa prekrúžkoval cez 132-tisíc voličov. V jeho prospech hovorí aj stranícka lojalita – Pluska konštatuje, že jeho rétorika kopíruje stanoviská Roberta Fica, súčasťou tlačových besied tejto strany bol dávno pred tým, ako ho vôbec strana nominovala na kandidátku.

Nechápe „moralistu“ Čurillu

V relácii Na hrane Gašpar poznamenáva, že Ján Čurilla a jeho kolegovia sa bavia na tom, čo treba spraviť vyšetrovateľke Diane Santusovej a že „Moby Dicka“, teda Dušana Kováčika uženú na smrť. Prekvapuje ho preto, že takýto človek ide moralizovať. Moderátorka reči čurillovcov zľahčila spôsobom, ako že na poradách za zavretými dverami sa povie čokoľvek a tak k tomu treba podľa nej pristupovať.

„Nie, tam sa nehovorí čokoľvek, všetko má svoje hranice, aj slang, ktorý sa používa v debatách v kanceláriách,“ reagoval Gašpar s tým, že z desiatich obvinených policajtov je deväť prepustených.

ABSURDNÉ! Moderátorka ZĽAHČUJE TRESTNÚ ČINNOSŤ Čurillovcov! (VIDEO)
ABSURDNÉ! MODERÁTORKA ZĽAHČUJE TRESTNÚ ČINNOSŤ ČURILLOVCOV, Z KTOREJ SÚ PRÁVOPLATNE OBVINENÍ! Toto je reakcia Smeru SSD na diskusnú reláciu TV JOJ Na hrane Jany Krescanko Dibákovej, ktorej hosťami boli Tibor Gašpar, Juraj Krúpa a Jaroslav... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!