Santusová sa VRACIA v plnej sile! Bude VYŠETROVAŤ POLICAJTOV
06 | 11 | 2023 I Eka Balašková

To, v čo mnohí verili, iní sa modlili, aby sa nestalo, je od pondelka, 6. novembra, realitou – Diana Santusová je späť. Menovaná bola za riaditeľku odboru ochrany, prevencie a boja proti korupcii na Úrade inšpekčnej služby (ÚIS) po tom, ako bol vládou menovaný na post riaditeľa ÚIS Branislav Zurian.

Diana Santusová bude viesť úrad patriaci pod Úrad inšpekčnej služby, ktorý sa zaoberá trestnou činnosťou členov policajného zboru a vo funkcii strieda obvineného Pavla Ďurku. Diana Santusová bola viac, ako dva roky po tom, ako jej nadriadení zbabrali akciu tímu Oblúk sústavne šikanovaná a problémy si narobil aj každý, kto sa jej verejne zastal.

Čomu sa bude venovať

Portál tvnoviny.sk informuje, že úrad, ktorý Santusová povedie, má na starosti vyšetrovanie policajtov podozrivých z korupcie a závažnej trestnej činnosti. Denník N vo svojej Minúte spresňuje, že odbor samotní policajti medzi sebou volajú „NAKA na policajnej inšpekcii“.

Šutaj Eštok ČISTÍ AUGIÁŠOV CHLIEV! (VIDEO)
Roman Michelko (SNS) vo svojej pravidelnej nedeľnej glose tentokrát venuje pozornosť hlavne pôsobeniu Matúša Šutaja Eštoka na ministerstve vnútra. Ten najskôr poslal bývalého policajného prezidenta Hamrana na oddelenie do Popradu a potom sa pustil... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Strieda Ďurku

Santusová na tomto mieste vystriedala Pavla Ďurku, blízkeho spolupracovníka Jána Čurillu, ktorý je jedným zo šiestich obvinených policajtov. Práve na ich stíhanie sa odvolal minister Matúš Šutaj Eštok pri ich postavení mimo služby spred týždňa. Odvolaní čurillovci podali proti jeho rozhodnutiu odvolanie a Denník N informuje, že spor sa môže dostať až pred súd.

Santusovej cesta za spravodlivosťou

Do leta 2021 o vyšetrovateľke Diane Santusovej tušil len úzky okruh jej spolupracovníkov a tí, ktorých vyšetrovala. Potom prišiel tím Oblúk, zmarená akcia, ktorú odvolal vtedajší policajný prezident Kovařík na pokyn ministra Romana Mikulca. Tím Oblúk, ktorý Santusová viedla vyšetroval manipulácie so spismi.

Na jeseň Santusová absolvovala vyšetrenie na detektore lži, ktorý jej pravdovravnosť potvrdil, neskôr sa nechala preložiť. Pravdy sa nedomohla ani po tom, ako oslovila čelných predstaviteľov štátu. Naopak, svojimi nadriadenými bola po celý čas účelovo šikanovaná, čo v liste premiérovi a zastupujúcemu ministrovi vnútra Ódorovi potvrdil aj policajt z Košíc. Skončil rovnako, ako všetci, ktorí sa Santusovej zastali – služobnou degradáciou.

VŠETCI O ČURILLOVCOCH KLAMÚ! Hovorí "objektívny" mainstream, Hamran, Čaputová, Ódor...
Kým pravda pár krokov prejde, lož na krídlach svet trikrát obletí, hovorí stará múdrosť. Nový minister vnútra je vo funkcii týždeň a za ten čas už všeličo postíhal. Bývalý mainstream, opozícia, aj prezidentka tvrdí, že čo sa týka Čurillovcov,... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik