HOROR na železnici: S autom vošiel pod vlak! (FOTOGALÉRIA)
06 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

V nedeľu ráno sa vodič – senior ponáhľal na výstavu poštových holubov. Nedorazil na ňu. Jeho auto skončilo ako vrak po tom, čo vošiel do koľajiska tesne pred prichádzajúcim vlakom. O zrážke informovala stránka Polícia SR – Trnavský kraj.

Nehoda sa podľa polície stala na železničnom priecestí pri obci Kopčany (okres Skalica). Alkohol u rušňovodiča zistený nebol, či ho požil senior, zistia policajti z odobratej vzorky krvi. Cesta bola uzavretá a škoda splsobená nehodou sa vyšplhala na tisíce eur. Policajti v rámci prevencie pripomínajú dôležité pravidlá správania sa pred vjazdom na železničné priecestie.

Na výstavu nedorazil

„77 ročný vodič mal ísť, skoro ráno, od obce Kopčany smerom na mesto Holíč. Pri prejazde cez železničné priecestie bez závor pravdepodobne nerešpektoval svetelné dopravné značenie a vošiel do dráhy osobnému vlaku, smerujúcemu na obec Kúty,“informujú policajti na Facebooku s tým, že zakliesneného vodiča hasiči vyslobodili z vraku auta a záchranári ho s viacerými zraneniami odviezli do nemocnice v Skalici.

Santusová sa VRACIA v plnej sile! Bude VYŠETROVAŤ POLICAJTOV
To, v čo mnohí verili, iní sa modlili, aby sa nestalo, je od pondelka, 6. novembra, realitou – Diana Santusová je späť. Menovaná bola za riaditeľku odboru ochrany, prevencie a boja proti korupcii na Úrade inšpekčnej služby (ÚIS) po tom, ako bol... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Rušňovodič alkohol nepožil

„Policajti na mieste podrobili rušňovodiča dychovej skúške, s negatívnym výsledkom. To, či mohol byť starší vodič pod vplyvom alkoholu, budú zisťovať z odobratej vzorky krvi,“ informujú policajti na svojej stránke. Cesta 1. triedy bola na nevyhnutný čas úplne uzavretá a predbežná škoda bola vyčíslená na 10-tisíc eur.

Pár rád od „dopravákov“

„Upozorňujeme vodičov, že sú pred vjazdom na železničné priecestie povinní správať sa mimoriadne opatrne, a najmä riadne sa presvedčiť, či môžu cez priecestie bezpečne prejsť,“ radia policajti vodičom a nezabúdajú ani na pripomenutie, že ak je pred železničným priecestím umiestnená dopravná značka „Stoj, daj prednosť v jazde!“, vodič je povinný zastaviť na takom mieste, odkiaľ má dobrý výhľad na trať.

Polícia SR - Trnavský kraj
Polícia SR - Trnavský kraj
Polícia SR - Trnavský kraj
Polícia SR - Trnavský kraj
 

„Vodiči v prípade, ak blikajú červené svetlá, je dávaná zvuková výstraha, prípadne im situácia na priecestí alebo za ním nedovoľuje, aby ho bezpečne prešli, nesmú na priecestie vôbec vojsť,“ prízvukujú policajti a dodávajú: „Buďte opatrní a myslite na to, že súboj s vlakom nevyhráte.“

Vo štvrtok ráno môžeme pozorovať ÚCHVATNÝ ÚKAZ
Mimoriadne priaznivé podmienky umožnia vo štvrtok (9. 11.) sledovať vzácny astronomický úkaz. Krátko predpoludním Mesiac zakryje planétu Venušu. Ľudia budú môcť zbadať voľným okom Venušu ako malú jasnú bodku tesne pri Mesiaci ešte pred tým, ako ju... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik