Danko tiež zvesil obraz Čaputovej vo svojej kancelárii
07 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Andrej Danko (SNS) urobil z pozície predsedu SNS všetko pre to, aby vznikla vláda Roberta Fica. Preto nepripúšťa mediálne šumy okolo jeho „nedovolenej kritiky“ premiéra a jeho slov vo vzťahu k Ukrajine. Danko v pondelkovej Téme dňa na ta3 vyslovil aj podporu Matúšovi Šutajovi Eštokovi.

Predseda SNS v relácii tiež skonštatoval, že nevidí nič zlé na zvesení prezidentkinho obrazu a vlajky EÚ v kancelárii Ľuboša Blahu. Koalícia vníma EÚ ako náš životný priestor a jej reformy sú nevyhnutné, čo je názor, ktorý nik nemôže Slovensku vyčítať. Pekné slovo nemá Danko ani na bývalého štátneho tajomníka ministerstva školstva rovnako, ako na ostatných vládnych predstaviteľov, po ktorých tu nezostáva nič pozitívne. Mali by však rešpektovať výsledok volieb a nerobiť prieky. Uznáva však, že iné, ako kritika vlády opozícii neostáva. Venoval sa aj pokusom opozície rozdeliť koalíciu, ako aj SNS cez mocenské pozície.

„Tanečky“ opozície

„Chcú odvolávať aj Blahu za to, že zavesil obraz Che Guevaru. Ja som tiež vo svojej kancelárii zvesil Čaputovú a verím, že to nie je nič trestné,“hovorí Danko. Ten si myslí, že KDH to otočilo proti Blahovi, pretože v kancelárii si môže vyvesiť, čo len chce. Rovnako to platí aj pri Európskej únii a jej vlajke. „Táto vláda jasne deklarovala, že EU je našim životným priestorom, ale že ju chceme reformovať, nám nikto nemôže zazlievať,“ konštatuje Danko a poznamenáva, že opozícia zatiaľ nemôže robiť nič iné, ako podobné útoky.

Podpredseda parlamentu: Do skrine s Čaputovou! KDH: ODVOLAJME HO (VIDEO)
Vo štvrtok sa Ľuboš Blaha "nasťahoval" do novej kancelárie - po voľbách sa stal podpredsedom parlamentu. Kým začne úradovať, potreboval si však upratať. A zábery z tohto aktu sa okamžite stali hitom internetu. Ak však čakáte, že pán podpredseda NR... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Husár sa môže hanbiť

Podľa Andreja Danka štátny tajomník ministerstva školstva za SaS Husár neurobil pre šport nič. Jediné, čo urobili bolo, že strihali pásky na projektoch, ktoré rozbehla SNS. „Mohol by som sa pozrieť na každý rezort a spýtať sa, čo táto slávna opozícia vytvorila. Dnes nech rešpektujú novú vládu,“ hovorí Danko. Predseda SNS nechápe, koľko je zrazu oznamovateľov trestnej činnosti.

Zneužívaný inštitút

Jeho poznámka sa týka konkrétne pána Jenča, ktorý Danka nevie pochopiť, že nový minister si buduje svoj tím. Pýta sa preto, prečo táto opozícia nerešpektuje výsledky volieb ani vo výkonnej moci.„Oni sami títo ľudia by mali odísť a nie vzpierať sa a hľadať nejaké dôvody, prečo nejsť preč,“ tvrdí Danko a ako príklad uvádza ministra vnútra, ktorý tiež má právo vybrať si svojich spolupracovníkov. Stačí podľa neho len rešpektovať výsledky volieb.

Prípadný Dankov odchod do EP

Tomáš Taraba pre HN televíziu povedal, že ak by sa Andrej Danko vo voľbách do Európskeho parlamentu prekrúžkoval, je pripravený nahradiť ho na pozícii podpredsedu parlamentu, čoho sa chytili červené denníky a vidia v tom akýsi mocenský boj v poslaneckom klube SNS. Andrej Danko však ich tvrdenia vyvracia s tým, že to nie je žiadna novinka.

Zľava Rudolf Huliak, predseda (SNS) Andrej Danko a Tomáš Taraba, foto: TASR

„Ja som mu to sám ponúkol. Povedal som, že chcem v poslaneckom klube kľud. Rešpektujem ambície aj pána Huliaka, aj pána Tarabu,“ uvádza veci na pravú mieru Danko s tým, že vďaka klubu SNS tu nevládne opozícia, ktorá hľadá konflikty medzi koaličnými lídrami. Danko však ubezpečuje o dobrých vzťahoch a Taraba povedal len to, čo bolo dohodnuté.

Na Slovensku je väčší problém, ako ochrana sysľa, či korytnačky, tvrdí Taraba
Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) pri preberaní ministerstva životného prostredia (MŽP) „našiel na stole“ desiatky zmlúv na žiadosti o granty od mimovládnych organizácií, ktoré brojili proti jeho vymenovaniu. Minister... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Z politiky neodchádza

Danko by rád zastupoval Slovensko v Bruseli, kde by podľa neho mal zaznieť národný hlas. SNS podľa neho nekončí, vzťahy narušené nie sú ani prezidentkiným blokom voči Huliakovi.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!