Anka Žitná: Došlo na slová profesora Sachsa!
07 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Čas ukázal, že profesor Jeffrey Sachs mal pravdu. Aj v rozhovore, pre ktorý musela moderátorka Anka Žitná odísť z televízie ta3, kde zmienený rozhovor urobila. Na to, aby prišlo na jeho slová, prešlo len deväť mesiacov, obetovaných bolo tisíce ľudských životov na to, aby sa z „konšpirácie“ stala oficiálna pozícia, konštatuje na Facebooku samotná Žitná.

Tá sa vo svojom statuse opiera o informáciu NBC News o rozhovoroch s Ukrajinou, ktoré by mali poviesť k diplomatickému riešeniu konfliktu. Žitná tiež pripomenula slová Jeffreyho Sachsa, ktoré vyslovil vo februárovej relácii. Za tú dostala televízia sankciu a Žitná, napriek stovkám hodín a desiatkam relácii výpoveď.

Zatiaľ len „potichu“

Americkí a európski predstavitelia začali potichu hovoriť s ukrajinskou vládou o tom, čo by mohli viesť k prípadným mierovým rokovaniam s Ruskom na ukončenie vojny, tvrdí jeden súčasný vysoký americký predstaviteľ a jeden bývalý vysoký americký predstaviteľ oboznámený s diskusiami, informuje NBC News.

Už aj Briti ZALAMUJÚ RUKAMI, len Zelenskyj ZOSTÁVA SLEPÝ
Ukrajinská vojna sa stala statickým konfliktom. Pokroky žiadne a vzdušnú silu necítiť. Toto je názor, ktorý bol vyjadrený len niekoľko hodín po tom, čo ju vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generál Zalužnyj označil za „patovú situáciu“ a... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Čoho sa môže Ukrajina vzdať

NBC News uvádza, že rozhovory obsahovali náčrty toho, čoho sa Ukrajina možno bude musieť vzdať, aby dosiahla dohodu. Niektoré z rozhovorov, ktoré predstavitelia označili za chúlostivé, sa uskutočnili minulý mesiac počas stretnutia zástupcov z viac ako 50 krajín podporujúcich Ukrajinu, vrátane členov NATO, známeho ako kontaktná skupina pre obranu Ukrajiny.

Patová situácia

Rokovania medzi EÚ a USA na jednej a Ukrajinou na druhej strane si podľa informácií NBC News vyžiadala patová situácia, do ktorej sa konflikt dostal. Bidenova administratíva tiež hovorí o „nekonečných ruských zásobách“, kým Ukrajine a jej spojencom dochádzajú sily.

Žitná cituje Sachsa

Anka Žitná na Facebooku pripomína slová Jeffreyho Sachsa z relácie, ktorú ta3 cenzurovala a bola za ňu potrestaná sankciou v podobe napomenutia.

„Vojna proti Rusku nedá vyhrať. Ako jediné východisko zo súčasnej situácie videl uzavretie prímeria a začatie mierových rokovaní. Základom pre rokovania mali byť garancie Západu Rusku, že Ukrajina nikdy nevstúpi do NATO a že Rusku ostane Krym," povedal vo februárovom rozhovore s Ankou Žitnou profesor Sachs.

OTVORTE UŽ OČI! Washington už Kyjev nezaujíma! Chystá sa na útek
Spojené štáty pri prvej príležitosti utečú z Ukrajiny! Skonštatoval to bývalý spravodajský dôstojník Ritter. „Ukrajina nás nezaujíma!“ Spojené štáty sú pripravené opustiť Ukrajinu ako "balast". Už je na príťaž... Podľa bývalého amerického... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Milan Laca

Sachs bol proti zbrojeniu

To boli podľa Sachsa dve ruské červené čiary. Ukrajine mala byť garantovaná jej bezpečnosť, suverenita a stiahnutie ruských vojsk. Profesor Sachs sa vyslovil, že je rozhodne proti posielaniu zbraní na Ukrajinu, ktoré vojnu iba predlžuje a eskaluje. Na otázku, čo bude s Donbasom, odpovedal, že to bude závisieť od rokovaní, ale zrejme časť Donbasu Rusko neopustí. Pripustil, že možno sa nepodarí dospieť k politickej dohode a bude z toho zamrznutý konflikt, ale je potrebné dosiahnuť aspoň pokoj zbraní, aby skončila deštrukcia. Spomenul aj obrovský rozsah škôd a dopadov na ekonomiku. Ukrajiny, ale aj celej EÚ," uzatvára Žitná.

Rekapitulovala vo februári

„Viac ako 800 premiérových dielov, vyše 16 tisíc minút vysielacieho času. Sledovanosť, ktorá pri exponovaných témach dosiahla až štvrť milióna divákov. Výnimoční hostia a iné uhly pohľadu na aktuálne témy. Státisíce divákov, ktorí dokázali oceniť unikátny obsah, aký inde nenašli, denne množstvo mailov a správ s vašou spätnou väzbou - či súhlasnou, alebo kritickou, za ktorú som Vám vďačná. Pretože to posúva vpred,“ zrekapitulovala svoju prácu pre spravodajskú televíziu, z ktorej musela po rozhovore s profesorom Sachsom odísť.

Žitná okomentovala svoj odchod z TA3. Slovenský Patriot: Mainstreamoví novinári, Žitná vám nastavuje zrkadlo!
Moderátorka Anka Žitná Lučaiová sa na svojom facebooku vyjadrila k svojmu odchodu z televízie TA3. Žitná Lučaiová sa dostala do pozornosti verejnosti po tom, čo TA3 odvysielala jej rozhovor s americkým ekonómom Jeffreym Sachsom. Televízia rozhovor... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Ladislav Kováčik

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik