ZÁKAZNÍCI V ŠOKU! Za nevychované deti sa pripláca
07 | 11 | 2023 I Mária Sliacka

Reštaurácia Toccoa Riverside , ktorá sa nachádza asi 150 kilometrov  od Atlanty v štáte Georgia, sa stihla presláviť široko- ďaleko. Nie je to však vynikajúcou kuchyňou.

Šokovaní zákazníci 

Na základe informácií NBC 29 portál novinky.cz, informoval, že táto reštaurácia sa  rozhodla od rodičov s neposlušnými deťmi vyberať poplatky. Zákazníci ostali šokovaní. Stačí, aby sa personálu nepozdávalo správanie detí a účet narastie o desiatky dolárov.

Poplatok, ktorý má vychovávať rodičov

Na konci jedálneho lístka vás v tejto reštaurácii čaká nemilé prekvapenie v podobe tzv. „príplatku pre dospelých“. Reštaurácia vysvetľuje, že poplatok je určený pre ľudí, ktorí nezvládli svoju rodičovskú funkciu. Novinky.cz píšu, že môže ísť aj o sumu 50 dolárov.

Aj iné zvláštne praktiky

Okrem príplatku za deti si reštaurácia účtuje aj osemnásťpercentnú prirážku, keď ľudia sediaci pri jednom stole chcú samostatné účty. Niektorým zase zaúčtovali tri doláre, keď jednu porciu jedla ochutnalo viac ľudí.

Zákazníci sú veľmi nahnevaní

V recenziách na Googli sa môžete dočítať o praktikách tejto reštaurácie napríklad toto: „Pokiaľ máte deti, tomuto miestu sa za každú cenu vyhnite. Majiteľ urobil scénu, pretože naše deti "behali po reštaurácii“. Povedal nám, že sme zlí rodičia a máme ísť radšej do Burger Kingu," píše jeden z návštevníkov, ktorý tvrdí, že v čase konfliktu boli deti mimo podniku.

 Alebo: „Majiteľ mi povedal, že mi k účtu pridáva 50 dolárov za chovanie mojich detí. Tie sa pritom počas čakania pozerali na tablet, potom zjedli jedlo a skôr ako som zaplatil, manželka ich zobrala von.“ .

Podľa majiteľa je poplatok v poriadku

Majiteľ reštaurácie na poplatku nevidí nič zlé. Pre NBC 29 uviedol, že príplatok za „zlé rodičovstvo“ zaviedol počas covidovej pandémie a nezaviedol ho pre deti, ale pre rodičov, ktorí deti nevedia vychovávať. Tvrdí, že ide len o prípady, keď sa deti naozaj správajú zle, to znamená, že pobehujú po reštaurácii.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik