Prevádzača, ktorý spôsobil smrteľnú nehodu, odhalili v lučeneckej nemocnici
05 | 11 | 2023 I Mária Sliacka

Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii nezaháľa. Vďaka informáciám od maďarských policajtov odhalili muža, ktorý na maďarsko-srbskej hranici spôsobil smrteľnú nehodu.  

Jeho komplic ušiel

Ústredné operačné stredisko prijalo večer 27. 10. 2023 informáciu, že do lučeneckej nemocnice prišlo motorové vozidlo, z ktorého vyskočil vodič a ušiel. Na zadných sedadlách však ostal ležať  zranený muž. Toho si následne prevzali lekári.

Zranený muž patril k prevádzačom

Po zistení prvotných informácií policajti prípad odovzdali svojim kolegom z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Muž je stíhaný pre podozrenie zo spáchania trestného činu prevádzačstva. Maďarskí policajti potvrdili, že zranený muž mal v to ráno spôsobiť vážnu dopravnú nehodu na maďarsko-srbskej hranici.

Nehoda si vyžiadala aj jednu obeť

Pri nehode utrpeli ťažké zranenia traja muži a štyri deti. Jedna žena nehodu neprežila. Vodiča zobralo z miesta nehody iné vozidlo, ktoré podľa informácií malo prevážať nelegálnych migrantov.

Prevádzačom bol Gruzínec

Podozrenie, že zranený muž v nemocnici môže byť páchateľom trestného činu prevádzačstva a takisto aj vodičom, ktorý zavinil smrteľnú dopravnú nehodu v Maďarsku, sa potvrdilo. Na muža bol vydaný európsky zatýkací rozkaz. V nemocnici sa uskutočnilo súdne pojednávanie, na základe ktorého bol 31-ročný občan Gruzínska vzatý do útekovej väzby na Slovensku, kde bude čakať na vydanie do Maďarska, informovala na svojom Facebooku Polícia SR.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik