Obludné sľuby Ursuly von der Leyen
05 | 11 | 2023 I Mária Sliacka

Europoslankyňa za stranu Smer-SD Katarína Roth Neveďalová vo svojom facebookovom statuse upozornila, že predsedníčka Európskej komisie Ursula  von der Leyen prekračuje všetky medze.   

Milovaná Ukrajina  

Europoslankyňa píše: “Dnes sa nečakane objavila hádajte kde, v Kyjeve. Už 6.krát za posledného 1,5 roka. Do členských krajín EÚ sa tak často neunúva ani zďaleka. A vyhlásila okrem iného aj to, že Ukrajina významne pokročila k ceste do EÚ a čoskoro bude jej členom.“

Krajne nezodpovedná pani Ursula  

Neveďalová považuje toto vyhlásenie za nezodpovedné, zavádzajúce a nesprávne. Veď o takom dačom pani Ursula nemôže predsa rozhodovať sama. Ukrajina je navyše vo vojnovom konflikte, takže o jej prijatí do akejkoľvek inštitúcie nemôže byť ani reči.

Tlak na zmenu pravidiel v EU

Europoslankyňa ďalej uvádza, že v Európskej únii je badateľná neustála snaha o zmenu pravidiel, najnebezpečnejšie sa pritom  javí obmedzovanie práva veta pre členské štáty. Veľké rozširovanie EU vraj má byť do roku 2030. Katarína Roth Neveďalová to nepovažuje  za správne, myslí si, že „každú jednu z týchto zmien musia podporiť v prvom rade VŠETCI, každá jedna členská krajina, aby sa akákoľvek takáto veľká zmena mohla stať.“

Obludné sľuby

Ukrajine už kdekto kdečo nasľuboval. Hlavne nech bojuje s Ruskom až do posledného Ukrajinca.  Je to obludné, myslí si pani Katarína  a to o to viac,  že  sa to sľubuje ľuďom, ktorí sú zúfalí a v členstve vidia vykúpenie, nový svet a bohviečo ešte.

Prešľapy pani Ursuly sa jej hádam spočítajú

Prešľapov má Ursula von der Leyen  na konte už viac ako dosť. Aj podozrení, napríklad v súvislosti s nákupom vakcín Pfizzer. Našťastie vo funkcii  už bude iba rok a je teda celkom možné, že ju na tomto poste ktosi vymení. Momentálne ale jej slovo má váhu a preto je potrebné ju kontrolovať, vysvetľuje europoslankyňa.  

Ukrajina nepotrebuje zbrane, ale mediátorov  

Katarína Roth Neveďalová sa v závere statusu zamýšľa nad tým, že cesta Ursuly von der Leyen bola súčasťou snahy o podporu ďalšej vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

Svoj status uzatvára slovami :“ USA začínajú trochu prešľapovať a hovorí sa o zastavení podpory v takom množstve, ako je tomu dnes. Toto by bolo kritickým momentom vo vývoji konfliktu a preto sa tí, čo neveria v jeho mierové riešenie, snažia zubami-nechtami zabezpečiť pokračovanie. Viac by sme však mali tlačiť ako EÚ na prímerie, zastavenie zabíjania, diskusiu a snažiť sa pôsobiť ako mediátor. Lebo verím a dúfam, že našim cieľom je chrániť ľudské životy.“

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik