Šutaj Eštok ČISTÍ AUGIÁŠOV CHLIEV! (VIDEO)
06 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Roman Michelko (SNS) vo svojej pravidelnej nedeľnej glose tentokrát venuje pozornosť hlavne pôsobeniu Matúša Šutaja Eštoka na ministerstve vnútra. Ten najskôr poslal bývalého policajného prezidenta Hamrana na oddelenie do Popradu a potom sa pustil do nezákonností, ktoré sa v rezorte vnútra nakopili hlavne počas pôsobenia Romana Mikulca (OĽaNO).

Poslanec za SNS vo svojom videu okrem toho, že Šutaj Eštok konal tak, ako konal len s úmyslom napraviť nezákonnosti, no zodpovednosť by podľa neho mal niesť aj Štefan Hamran. Michelko tiež verí, že na svoje miesto sa vráti aj Diana Santusová. Nechápe pritom prístup médií, tzv. červených denníčkov, ktoré sa postavili na stranu čurillovcov. Zaregistroval však aj dva nešťastné výroky ministrov za Hlas, ktoré však pri súčasnej koalícii nebudú realizovateľné.

Náprava nezákonnosti

„V tomto kontexte bolo postavenie čurillovcov mimo služby logickým a nevyhnutným krokom. Napravila sa tým len dlhodobá absurdita, presnejšie povedané hrubá nezákonnosť, ktorá tu pretrvávala z čias Hamrana,“tvrdí Michelko a svoje tvrdenie podčiarkuje faktom, že ak je voči policajtovi spustené vyšetrovanie pre akúkoľvek spáchanú trestnú činnosť, jeho nadriadení sú povinní postaviť ho mimo službu. To, že čurillovci pokračovali vo svojom pôsobení je preto znakom dlhodobo porušovaného zákona.

Advokát Ribár: Verejnosť má právo poznať pravdu o práci Čurillovcov (VIDEO)
Advokát Martin Ribár z OZ Za právny štát argumentuje, že verejnosť má právo dozvedieť sa, či „naši chlapci skutočne manipulovali so spismi.Tu podľa neho nejde len o spisy. Za nimi sú desiatky ľudských životov, ktoré by takáto manipulácia... Čítať ďalej
05 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Spoluzodpovedný Hamran

Zodpovednosť padá „na hlavu“ práve Štefana Hamrana – on podľa Michelka hrubo porušil právomoci verejného činiteľa a preto bude voči nemu potrebné vyvodiť trestnoprávnu zodpovednosť.

„Pred literou zákona ich nezachráni ani Úrad na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti, ktorý im dal štatút oznamovateľov, čo by im malo zaručiť ochranu pred zamestnávateľom,“ dopĺňa Michelko s tým, že ak porušovali zákon, ani ochrana tohto úradu im nemôže zabezpečiť beztrestnosť. Je preto vysoká pravdepodobnosť, že v tomto spore práve minister vnútra ťahá za dlhší koniec povrazu. Poslanec tiež vyjadril vieru, že satisfakcie sa dostane aj Diane Santusovej, ktorá bola jednou z obetí práce čurillovcov.

A zase – médiá

Michelko poukazuje aj na tendenčnosť médií bývalého hlavného prúdu – tie sa postavili na stranu čurillovcov. Navyše koaličných politikov provokačne nabádali na iniciatívu vedúcu k odvolaniu Šutaja Eštoka.

„Zaujímavé je, že takéto provokatívne otázky nekládli Mikulcovi, Hamranovi či čurillovcom, keď Ústavný súd viac než 20-krát konštatoval protiústavné podmienky väzby. Vtedy, ako vieme, bolo pre červené denníky všetko v poriadku,“ uzatvára tému Michelko.

Ďalšie čistky v podaní Šutaja Eštoka: Tentokrát prišiel o flek tento muž!
Od nástupu do funkcie ministra vnútra stihol toho Matúš Šutaj Eštok (Hlas–SD) pomerne veľa. Popri demonštratívnych akciách proti nelegálnej migrácii nezaostáva ani v personálnych výmenách na rezorte. Téme sa venuje portál pluska.sk Po výmene... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Dolinkovej „výkrik do tmy“

Michelko neobišiel bez povšimnutia ani výrok ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD). Tá si vyjadrením, že je za povinné očkovanie proti covidu popudila veľkú časť slovenskej verejnosti. Michelko si však myslí, že svoj postoj bude nútená skorigovať – je totiž jasné, že v súčasnej koalícii podporu pre povinné očkovanie nenájde.

„Ak si však nepriaznivci koalície mysleli, že toto rozbije koalíciu, tak sú na omyle,“ upozorňuje poslanec.

SaSkári sú spokojní

„Ministerstvo zdravotníctva by mohlo byť takou oázou správneho vývoja sektora,“vyjadrili sa Tomáš Szalay a Jana Bittó Cigániková (SaS) po stretnutí so Zuzanou Dolinkovou na ministerstve zdravotníctva s tým, že ak pani ministerka splní to, čo sľúbila, tak by mohli byť spokojní.

Roman Michelko. Reprofoto FB (@Roman Michelko)

Ďalší nešťastný výrok

Autorom ďalšieho nešťastného výroku je minister školstva, Tomáš Drucker (Hlas-SD), ktorý nemá problém s mimovládkami na školách.

„Pokiaľ by šlo o nepolitické mimovládky, dalo by sa to akceptovať, v prípade tých politických je to možné len v prípade, že bude zároveň platiť informovaný súhlas rodičov,“ uvádza na pravú mieru Michelko. To by vyzeralo tak, že rodičia by sa sami rozhodli, či sa ich dieťa takejto prednášky zúčastní.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!