Už aj Briti ZALAMUJÚ RUKAMI, len Zelenskyj ZOSTÁVA SLEPÝ
06 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajinská vojna sa stala statickým konfliktom. Pokroky žiadne a vzdušnú silu necítiť. Toto je názor, ktorý bol vyjadrený len niekoľko hodín po tom, čo ju vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generál Zalužnyj označil za „patovú situáciu“ a porovnal ju so zákopovou vojnu v prvej svetovej vojne v rokoch 1914-18, informuje Breitbart. Zelenskyj však podobné reči zaryto odmieta.

Žiadna zo strán nedosahuje pokrok

Južné dejisko vojny na Ukrajine „zostáva relatívne statické medzi dvoma hlavnými líniami“ a nedávne operácie sú v súlade s už zavedeným „trendom“ uprednostňovania obrany, poznamenáva britská armáda vo svojom najnovšom brífingu o situácii na Ukrajine.

Medzi dôvodmi, ktoré ministerstvo uvádza pre toto uviaznutie vojny do bodu, keď žiadna zo strán nedosahuje žiadny skutočný pokrok, je samotná veľkosť vojny. S frontovou líniou 1 200 km britské velenie tvrdí, že ani jedna strana nemá dostatok vojakov na to, aby jednoducho chránila front, aby kdekoľvek vygenerovala prielomovú silu dostatočnej veľkosti.

Spomína sa aj úloha – alebo jej nedostatok – letectva vo vojne na Ukrajine. MOD poznamenáva: „Hlavným faktorom tohto javu bola veľmi pravdepodobne relatívna vedľajšia línia taktického letectva: obe strany udržiavali dôveryhodnú protivzdušnú obranu, ktorá bráni bojovým lietadlám poskytovať účinnú vzdušnú podporu pri útokoch."

Zatiaľ čo protiofenzíva založená na NATO, ktorá sa začala tento rok, bola založená na doktríne, ktorá zabezpečuje rýchly zásah vysoko mobilných síl, tento typ vojny sa spolieha na vzdušnú prevahu. Rusko má značné letectvo, ale zatiaľ sa rozhodlo, že ho nepoužije v plnej sile, a malé ukrajinské letectvo nebolo posilnené bojovými lietadlami F-16 vyrobenými v USA.

Zalužnyj študuje bitky Veľkej vojny

Britský bulletin o stave ukrajinskej vojny ako takej, ktorá sa v podstate zastavila, prišiel len niekoľko dní po podobných poznámkach vrchného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny, ktorý situáciu prirovnal k prvej svetovej vojne. V rozhovore pre britský centristicko-globalistický časopis The Economist hviezdny generál Valerij Zalužnyj povedal: „Rovnako ako v prvej svetovej vojne sme dosiahli úroveň technológie, ktorá nás dostáva do patovej situácie."

Studená sprcha pre Zelenského: KLAME SÁM SEBE! Nevyhrávame, ale skúste mu to niekto povedať...
Vojna na Ukrajine pokračuje a prezident Volodymyr Zelenskyj opäť prehovoril k svojim spoluobčanom. Nie však o situácii pri Robotyne, momentálne asi najsledovanejšom mieste frontu, ale v Čiernom mori, ktoré Zelenskyj vníma ako ďalšie bojisko.... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Generál povedal, že pravdepodobne nenastane „hlboký a krásny prielom“ bez nejakého rozhodujúceho pokroku v technológii alebo schopnostiach jednej alebo druhej strany. Ako dôvod uviedol veľmi vysokú kvalitu informácií o bojisku, ktoré má Ukrajina aj Rusko, čo znamená, že s modernými pozorovacími zariadeniami vrátane dronov a senzorov mohli obe strany presne vidieť, čo robí tá druhá, a vlastnili dostatočné zbrane na zastavenie akéhokoľvek zamýšľaného prielomového útoku bez toho, aby sa stali obeťou prekvapivého útoku.

"Jednoduchým faktom je, že vidíme všetko, čo robí nepriateľ, a oni vidia všetko, čo robíme my," povedal generál.

Vzhľadom na situáciu generál implicitne uviedol, že sa vzdáva doktríny NATO a namiesto toho venoval čas štúdiu bitiek Veľkej vojny, kde bola statická zákopová vojna nakoniec prekonaná novou taktikou šokového útoku na jednej strane, vývojom tanku na strane druhej. S technologickou úrovňou medzi dvoma bojovníkmi na základnej parite generál poznamenal, že dosiahol rovnakú pozíciu ako armády vo vojne v rokoch 1914-18, a poznamenal: „Uvedomil som si, že presne tam sme, pretože rovnako ako vtedy bola úroveň náš dnešný technologický vývoj priviedol nás aj našich nepriateľov do patovej situácie.“

NAJÚPRIMNEJŠIE vyjadrenie najvyššieho Zelenského generála: PATOVÁ SITUÁCIA! Doktrína NATO STROSKOTALA
Vojna na Ukrajine dosiahla patovú situáciu podobnú prvej svetovej vojne! Vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl podporovaných Západom, začal čítať desaťročia staré knihy o zákopovej vojne ale „s najväčšou pravdepodobnosťou“ nedôjde k „hlbokým... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Zelenskyj to odmieta: Vojna s Ruskom nie je v patovej situácii!

"Mysleli si, že nám dajú mat, ale to sa nestalo!" Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu odmietol premisu, že vojna s Ruskom sa dostala do patovej situácie, informuje POLITICO„Verím, že dnes je situácia skutočne ťažká, nemyslím si, že je to patová situácia,“ povedal Zelenskyj pre NBC. „Mysleli si, že nám dajú mat. Ale toto sa nestalo."