Laššáková prezidentke: Ste najbezvýznamnejšia osoba v prezidentskom kresle (VIDEO)
05 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

„Nevysvetľuj svoju filozofiu. Stelesňuj ju,“ začína video právnička Laššáková citátom gréckeho filozofa Epictéta. Video, ktoré takmer výlučne venuje slovenskej hlave štátu, Zuzane Čaputovej a tomu, ako je práve ona na míle vzdialená tomu stelesňovaniu svojej filozofie, ktorú veľmi rada hlása.

Laššáková prezidentku vo videu vôbec nešetrí. Vyčíta jej prázdne frázy a fakt, že za ten plat by mohla národu ponúknuť viac. Zatiaľ čo prezidentka je symbolom rozdelenia spoločnosti, nakoľko dovolí pravý opak toho, čo káže. To zo slovenskej hlavy štátu v Laššákovej očiach robí najbezvýznamnejšiu hlavu štátu, čím prekonala aj Kisku. Veľmi vnímavá bola prezidentka, keď sa jednalo o jej osobu, o čom svedčia žaloby na dnes už premiéra a podpredsedu NR SR. Laššáková preto konštatuje, že na prezidentke už vlastne vôbec nezáleží.

Závisť je hnusná

Laššáková tiež oceňuje jej krok napriek tomu, že to je práca prezidenta.

„Stačí sa pekne usmievať, donekonečna rozdávať prázdne frázy, prehrabávať sa prstami vo vlasoch a to celé približne za 14-tisíc eur mesačne,“pripomína právnička a uvažuje, čo na to hovorí Útvar hodnoty za peniaze. Laššáková však prezidentke nezávidí – nie je to pekné a navyše z toho nič nemá.

Advokát Ribár: Verejnosť má právo poznať pravdu o práci Čurillovcov (VIDEO)
Advokát Martin Ribár z OZ Za právny štát argumentuje, že verejnosť má právo dozvedieť sa, či „naši chlapci skutočne manipulovali so spismi.Tu podľa neho nejde len o spisy. Za nimi sú desiatky ľudských životov, ktoré by takáto manipulácia... Čítať ďalej
05 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Čaputová je len symbol

Laššáková súhlasí, že problémov má naša spoločnosť viac. Zuzana Čaputová však zosobňuje rozdelenie spoločnosti. Na jednej strane prezidentka vysvetľuje, ako k sebe máme byť milší, no ona taká nebola. Pýta sa, kto povolil v sychravom jesennom počasí občania hodiny stáli v radoch na testovanie, k čomu bola zneužítá armáda; tiež ju zaujíma, kto dovolil ministrovi Naďovi protestujúcim občanom nadávať do dezolátov; kto tomu istému ministrovi dovolil vyprázdniť sklady Ozbrojených síl a kto sa zaoberal výlučne svojou vlastnou osobou.

Dovolila zlu rásť

„Vy nie že by ste sa nevyjadrili verejne, vy by ste nevedeli vyjadriť ani svoj názor a už vôbec nie, ak by bol iný, než aký má hlavný prúd. Dnes už na váš názor naozaj nik nie je zvedavý,“ myslí si právnička s tým, že keď prezidentka mala možnosť zastať sa občanov, vybrala si cestu menšieho odporu, alebo menšieho zla. „A tým ste mu dali možnosť stať sa zlom väčším.“

Tromfla aj Kisku

„Ako bezvýznamná ste boli pred, a vlastne aj počas prezidentského mandátu, taká bude aj vaša budúcnosť. Žiaľ, problém, ktorý zosobňujete, nám tu nechávate,“uvažuje právnička a dopĺňa svoje výčitky voči hlave štátu. Tá podľa nej neobrusovala hrany, nevyhlásila referendum, dovolila poslancom degradovať ju na smiešnu figúrku neakceptovaním názoru na júnový termín volieb. Je toho však ďaleko viac – podpis DCA zmluvy s USA aj napriek protestom občanov a mnohých odborníkov.

„Skrátka – zvysoka ste kašľali na občanov SR. Napriek tomu sme si istí, že konať viete,“ pokračuje právnička.

Najdôveryhodnejší politik je Fico, Šimečka na chvoste
Neviem, či médiám ušiel októbrový prieskum o dôveryhodnosti našich politikov. A možno to bol zámer. Lebo načo písať, že nemilovanému Ficovi dôveruje najviac ľudí. Ale keď rebríček viedla dnes už nepopulárna prezidentka, všetky médiá to najmenej... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Kde berie tú istotu

Dôkazom jej rázneho konania po výrokoch Ľuboša Blahu či Roberta Fica sú trestné oznámenia a civilné žaloby. Tam však nešlo o občana, tam šlo o osobu pani prezidentky.

„A my sa máme správať slušne? Kto mal v rukách moc a mohol posunúť spoločnosť k lepšiemu? Kto mal priazeň médií? Vaša éra končí, samozrejme, do dejepisných kníh sa dostanete,“ uznáva Laššáková. Veď Čaputová je prvou ženou na čele SR. Myslí si však, že to bude o Zuzane Čaputovej jediná zmienka.

Návrh na dohodu

„Prestaňte si nás všímať a my si nebudeme všímať vás. Vlastne ... vy si nás už dlhšiu dobu nevšímate. Naučíme sa to aj my smerom k vám. Boli ste, budete a dnes už vlastne aj ste niekto, na kom vlastne vôbec nezáleží,“ odkazuje Laššáková prezidentke a tvrdí, že najlepšie, čo sa môže stať je, ak Čaputová upadne do zabudnutia.

Stane sa Česko DOČASNOU ÚSCHOVŇOU slovenských ministrov? Komu bude robiť poradcu Čaputová?
Podľa českého portálu litterate.cz je nádejou pre slovenských ministrov z vlády, ktorú práve vyprášili Fico a Pellegrini - Česká republika! Budú z nich poradcovia. "Neschopa k neschopovi sadá," píše portál. Prvá lastovička už je tu. Jaroslav Naď,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik