Generál Viktorín o ceste do pekla! Vedenie EU stojí v protiklade s názormi obyvateľov Európy
05 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika) si myslí, že EÚ sa má nad čím zamyslieť. Podľa neho je nutná urýchlená zmena stratégie voči Ukrajine. Namiesto neprestajnej vojenskej pomoci by mala začať presunúť svoje úsilie na diplomatické pole. Len na ňom sa bude dať dosiahnuť želaný výsledok – mier u nášho východného suseda.

Viktorín v statuse na Facebooku hovorí o tom, že súčasné vedenie EÚ sa čoraz viac stavia proti členským štátom a ich obyvateľom. Aj napriek pôvodnej myšlienke, na ktorej EÚ vznikala. Generál vo výslužbe tiež pripomína, že EÚ vznikla na základe jednotlivých štátov, nie naopak. Blížia sa nám eurovoľby a niektoré strany už prejavili svoj úmysel postaviť kandidátov.

Udupať, umlčať

Viktorín na Facebooku píše, že chápe aj to, že jeho úvahy sú aktuálne v rovine utópie. Na čele EÚ stoja totiž ľudia, ktorí majú poslúchanie pokynov v génoch.

„To že tým nechránia štáty a hlavne obyvateľov, ktorých konflikt postihuje im samozrejme a evidentne neprekáža. Bohužiaľ, Únii sa podarilo vypracovať sa na málo funkčné zoskupenie štátov a na totálne nefunkčný vojenský štáb,“myslí si Viktorín s tým, že rozdielnosť názorov je prirodzená, no nie je prirodzené na niekoho s odlišným názorom poukazovať, ako na zlo, ktoré treba udupať.

„Dnes sme svedkami, že vedenie EU doslova stojí v protiklade s názormi obyvateľov Európy. Je cesta do pekla, pretože vôľa národov musí byť silnejšia ako vôľa zopár desiatok politikov,“ konštatuje Viktorín.

SNS chce pomôcť ľuďom v prebúdzaní prirodzenej národnej hrdosti
Slovenská národná strana chce pri schvaľovaní Programového vyhlásenia vlády (PVV) klásť dôraz na národné záujmy občanov. Apeluje na obnovu kultúrnych pamiatok, hovorí aj o zmene legislatívy. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR poskytla hovorkyňa... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Pozitíva nepopiera

Gen. Viktorín súhlasí s tým, že EÚ má aj nejaké pozitíva, no v súčasnosti sa obáva toho, že „moloch požiera samého seba“. A teda aj nepopierateľné výhody.

„Potierať záujmy národných štátov a tlačiť ich ekonomickými nástrojmi do prijímania rozhodnutí, ktoré sú v rozpore s národnou identitou je cestou do pekla. Aj preto dnes vidíme a cítime pnutia v celej únii,“ hodnotí Viktorín s tým, že pôvodná idea EÚ bola postavená na komunikáciou s členskými štátmi, nie na diktáte Bruselu.

Zdroj: Facebook | Generál Jozef Viktorín

Migrácia rezonuje

Podľa Viktorína to, čo jednoznačne ohrozuje EÚ a jednotlivé štáty, je migrácia a riešenia, ktoré ponúka migračná pakt vyhovujú len skupine ľudí. Rozhodne nie obyvateľom a členským krajinám.

„Vidíme to na denno-denných problémoch v západných krajinách, kde je napätie tak silné, že sa dá nazvať časovanou rozbuškou. Práve kroky v migračnej politike EU podkopávajú jej pôvodný zámer a reálne sú ohrozením bezpečnosti Európy. Ako som spomenul - denno-denne to dokazujú obrázky z Nemecka, Francúzska, Švédska,“ avizuje rozšírenie problémov Viktorín.

Okamžitý reštart

„Hlavné slovo pri ňom musia mať  jednotlivé národné štáty a nie administratívni šéfovia z Bruselu, ktorých politická zodpovednosť končí pri pere, ktorým podpisujú rôzne nezmyselné nariadenia. Riešenie je jednoduché a núka sa priamo pred našimi očami,“ konštatuje Viktorín s tým, že „nastúpiť“ musí spolupráca a nie snaha o riadenie našich životov.

„Európu tvoria jednotlivé štáty a nie naopak. A podľa toho by sa mali chovať aj zvolení europolitici,“ uzatvára Viktorín.

Eurovoľby sa blížia! Strany, ktoré postavia kandidátov sa už ozvali!
Viaceré strany už avizovali záujem uchádzať sa o dôveru voličov vo voľbách do Európskeho parlamentu. O mandát sa chcú opätovne uchádzať aj niektorí súčasní slovenskí europoslanci, napríklad z hnutí Progresívne Slovensko (PS) či Republika. Zloženie... Čítať ďalej
05 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Blížia sa aj eurovoľby

S blížiacim sa termínom eurovolieb (6.-9. jún 2024) na verejnosť začínajú prenikať aj zámery jednotlivých strán postaviť svojich kandidátov. Úmysel kandidovať prejavili súčasní europoslanci za PS, svojich kandidátov postaví aj Hlas, Aliancia a svojich kandidátov plánujú navrhnúť aj Demokrati.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik