Atómová bomba pre Palestínu? 
05 | 11 | 2023 I Mária Sliacka

Počas druhej svetovej  vojny trpeli. Holokaust ich rady značne zdecimoval. Čakali by ste, že práve oni sa budú vedieť vcítiť do utrpenia ľudí. Ráznymi odvetnými útokmi však šokujú celý svet.    

Atómová bomba je jedným z riešení

Zhodenie atómovej bomby na pásmo Gazy  je jednou z možností, tak sa vyjadril izraelský minister pre záležitosti Jeruzalema a kultúrne dedičstvo Amichaj Elijahu, člen krajne pravicovej strany Židovská sila (Ocma Jehudit), v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Kol BaRama. Elijahu totiž nie je spokojný s rozsahom izraelských odvetných útokov, informoval portál Nový Čas.

Vraj to bola iba metafora 

Minister sa neskôr snažil na sociálnej sieti zmierniť svoje slová: "Každý rozumný človek by pochopil, že tento komentár bol metaforický. Rozhodne však musíme na terorizmus reagovať rázne a neúmerne," uviedol.

Čo na to premiér?

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu jeho vyjadrenie následne skritizoval.

Izraelské médiá uviedli, že Netanjahu povedal, že predmetné tvrdenie je "odtrhnuté od reality". "Izrael a (Izraelské obranné sily) IDF konajú v súlade s najvyššími štandardmi medzinárodného práva, aby sa vyhli ublíženiu nebojujúcim – a budeme v tom pokračovať, kým nedosiahneme víťazstvo," skonštatoval.

Elijahu má pozastavenú účasť na zasadnutiach vlády

Premiér svojmu ministrovi až do odvolania pozastavil účasť na zasadnutiach vlády. Vyjadrenie ministra pre záležitosti Jeruzalema a kultúrne dedičstvo odsúdil aj šéf izraelského rezortu obrany Joav Galant slovami :"Je dobré, že takíto ľudia nemajú na starosti bezpečnosť Izraela."

Stopka pre humanitárnu pomoc do Gazy

Agentúra DPA s odvolaním na denník Times of Israel (TOI) informovala podľa portálu Nový Čas, že: Elijahu v rozhovore hovoril veľmi radikálne, napríklad nesúhlasí s poskytovaním humanitárnej pomoci do Gazy. "Nebudeme nacistom poskytovať humanitárnu pomoc," povedal. 

Minister takisto žiada, aby Izrael znovu získal administratívnu kontrolu nad pásmom Gazy.

Nech idú do Írska

Na otázku, kde by sa teda palestínske obyvateľstvo malo usadiť, povedal: "Môžu ísť do Írska alebo púšte, monštrá v Gaze by mali nájsť riešenie sami."

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik