Na Slovensku je väčší problém, ako ochrana sysľa, či korytnačky, tvrdí Taraba
04 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) pri preberaní ministerstva životného prostredia (MŽP) „našiel na stole“ desiatky zmlúv na žiadosti o granty od mimovládnych organizácií, ktoré brojili proti jeho vymenovaniu. Minister konštatuje, že hoci sa všetci aktivisti prezentujú, ako dobrovoľníci, na odmeny pre nich sú v žiadostiach vyčlenené viac, než slušné sumy.

Taraba o sebe tvrdí, že s ním na MŽP príde zdravý rozum, ktorý má zosúladiť požiadavky slovenskej ochrany prírody a legislatívneho rámca EÚ. Stále trvá aj na fakte, že neodkanalizovaných 1600 obcí na Slovensku je väčší problém, ako ochrana sysľa, či korytnačky.

„Ak hovoríme o tom, že máme obmedzené zdroje, tak na stole mám teraz na podpis trinásť miliónov pre mimovládne organizácie. Tie deti, ktoré podpisovali petície a robili tlačovky, aby som aj ja nebol ministrom životného prostredia, tvrdíli, že oni to robia ako voľnočasové aktivity. Veľmi rád ukážem niektoré tie projekty, kde na mzdové náklady šla drvivá časť toho projektu,“uvádza Taraba.

Známe potraviny okamžite SŤAHUJÚ z predaja vajíčka!
Na trhu sa objavili vajíčka, ktoré môžu predstavovať zdravotné riziko. Predajca sa ich okamžite rozhodol stiahnuť z pultov. BILLA informovala o stiahnutí obľúbeného produktu. Spoločnosť o tom informovala na svojom webe. Ide o Premium Čerstvé... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Ako príklad toho, že vybudovanie kanalizácie uvádza Taraba Rajec, kde máme kvalitné spodné vody, do ktorých sa dostávajú splašky.

V envirofonde je 1,5 až dve miliardy eur. Keď mi niekto povie, že jedno percento ide na ochranu jednotlivých druhov je málo, tak mám pocit, že je lobista takýchto organizácií,“ konštatuje Taraba. Svoje tvrdenie minister dopĺňa tým, že odkanalizovanie jednej obce bude mať pre ekológiu väčší zmysel, ako to, že „niekto bude behať po stromoch a vešať tam vtáčie búdky“.

„To, že takéto projekty sú nadhodnotené, o tom som presvedčený a ja takéto projekty podpisovať nebudem,“ uzatvára Taraba.

 

J. Hrabko: Vládne strany sľubovali zmeny už pred voľbami
Zmeny v rezorte vnútra boli súčasťou predvolebných záväzkov všetkých troch aktuálnych vládnych strán. Personálne kroky nového ministra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) pre nie sú nijako prekvapivé a dali sa očakávať. V TASR TV to povedal publicista... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Na 2,8 miliónový projekt malo dať ministerstvo životného prostredia podľa Tarabu 1,4 milióna eur. "Nebolo vyplatené nič a ani nič vyplatené nebude. Podľa auditu, ktorý bol urobený, bola nájdená kolízia pri neohlásení konfliktu záujmov," povedal nedávno Tomáš Taraba na margo podpory Vlčanovej skládky odpadu jeho predchodcom, Jánom Budajom.

Rodinná spoločnosť Reko Recycling bývalého ministra Vlčana mala získať štátnu dotáciu od envirorezortu. Zo strany spoločnosti ani zo svojej strany nevidel žiadne porušenia. Vtedajší minister životného prostredia Ján Budaj a premiér Eduard Heger (obaja Demokrati) nariadili kontroly, ktoré mali preveriť, či bola dotácia udelená v súlade so zákonom.

Minister ROZHODOL v čom nepohli Budaj a Heger: Firme Vlčana NEBUDE vyplatená dotácia!
Novopečený minister životného prostredia Tomáš Taraba zobral svoj úrad vážne a riadne sa činí. Okrem iného dnes rozhodol, že firme exministra pôdohospodárstva Vlčana nebude vyplatená dotácia. Firme exministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana nebude... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik