Nelegálna migrácia ako veľká výzva nielen pre Slovensko
04 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prvá štátna tajomníčka ministerstva vnútra Lucia Kurilovská prijala dnes (3. 11. 2023) na pôde rezortu v Bratislave, veľvyslankyňu Nemecka v SR Barbaru Wolf a poradcu spolkovej ministerky vnútra Nemecka Michaela Niemeiera. Hlavnou témou stretnutia, ktorého sa zúčastnil aj poradca ministra vnútra SR pre vnútornú bezpečnosť Ladislav Csémi, bola nelegálna migrácia.

Účastníci ocenili dlhodobú a vynikajúcu spoluprácu medzi oboma krajinami v oblasti vnútra, vrátane intenzívnej policajnej spolupráce. Štátna tajomníčka MV SR Lucia Kurilovská uvítala iniciatívu nemeckej strany zahrnúť do tejto spolupráce aj problematiku migrácie.

Slovenská republika na európskej úrovni v zhode s Nemeckom zdôrazňuje nutnosť ochrany vonkajších hraníc a efektívnosti návratovej politiky. Obe strany sa zhodujú aj na tom, že vstup Rumunska a Bulharska do Schengenu je veľmi dôležitý. K dočasnému zavádzaniu kontrol na vnútorných hraniciach pristupujú ako k len výnimočnému riešeniu aktuálnej situácie a uvedomujú si zásadný význam Schengenu ako najväčšieho výdobytku EÚ.

Rektorka Akadémie Policajného zboru v Bratislave Lucia Kurilovská / TASR

Súčasťou stretnutia slovenskej a nemeckej delegácie bol aj spoločný výjazd na slovensko-maďarskú hranicu, prehliadka terénu hraníc, na ktorom sa nemecká strana oboznámila s aktuálnou situáciou a opatreniami vykonávanými na hraniciach.

V POPRADE MI NALEPILI UŽ AJ MENOVKU! Hamran o tom, prečo nenastúpil do práce
Odvolaný prezident Policajného zboru Štefan Hamran s políciou končí! V rozhovore pre Denník N uviedol, že jeho vyhodenie zo zboru súčasným ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) je definitívnou bodkou za jeho policajnou kariérou a v... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik