Má, či nemá Putin dvojníkov? Fámy sa šíria
05 | 11 | 2023 I Milan Laca

Kremeľ oficiálne poprel prítomnosť dvojníkov ruského prezidenta.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov oficiálne poprel, že by ruský prezident Vladimir Putin mal dvojníkov. "Máme len jedného Putina," povedal Peskov.

Ukrajinci tvrdia iné

Koncom októbra minulého roku ukrajinské Hlavné spravodajské riaditeľstvo oznámilo, že Putin má najmenej troch dvojníkov. Šéf vojenskej rozviedky Kirill Budanov dodal, že v roku 2021 už boli odhalení dvojníci ruského prezidenta, ktorí ho v špeciálnych prípadoch nahradili, no teraz je to bežná prax.

EURÓPA NESTÍHA! Severná Kórea posiela Putinovi tony munície
V pretekoch o vyzbrojenie spojencov Severná Kórea porazila EÚ na milión delostreleckých granátov, informuje POLITICO. EÚ zaostáva Napriek tomu, že sa zaviazali podporiť Ukrajinu miliónom nábojov do roka, aby jej pomohli odraziť ruskú inváziu,... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Klebety

Telegramový kanál „Generál SVR“ a profesor Solovej, šírili informácie o údajnej Putinovej smrti a o tom, že Rusku teraz vládne jeho dvojník. Na Ukrajine túto správu označili za dezinformáciu, šírenú ruskými spravodajskými službami. Šíril informácie o údajnej smrti ruského prezidenta Vladimira Putina v jeho sídle vo Valdaji.  „Generál SVR“ tvrdil, že stav ruského prezidenta sa začal „prudko zhoršovať“ a lekári „potvrdili jeho smrť“. Rusku vraj teraz vládne Putinov dvojník. Táto informácia nemá žiadne potvrdenie. Ale v ukrajinských médiách a v ruských opozičných telegramoch sa táto fáma veľmi rozšírila. Riaditeľ Ukrajinského inštitútu budúcnosti Vadim Denisenko sa domnieva, že pomocou takýchto absurdných falzifikátov sa ruské úrady snažia zosmiešniť tému „Putinových dvojníkov“, ktorá sa šíri aj na Ukrajine. Medzitým sa na zasadnutí ruskej bezpečnostnej rady vyjadril aj samotný Putin. Jeho video zverejnili na oficiálnych kremeľských kanáloch.

Čo hovorí západ...

CIA nemá žiadne dôkazy o tom, že ruský prezident Vladimir Putin je psychicky alebo fyzicky vyčerpaný. Alebo dokonca chorý. Uviedol to jej riaditeľ William Burns v prejave na bezpečnostnom fóre v Aspene, píše  Euronews ."O zdravotnom stave prezidenta Putina koluje veľa klebiet, a pokiaľ môžeme povedať, je príliš zdravý," povedal šéf CIA. Šéf britských ozbrojených síl Tony Radakin predtým tiež povedal, že správy o chorobe ruského prezidenta Vladimira Putina alebo možných pokusoch o jeho život  sú „zbožné priania “.

Čo tvrdia Japonci

Japonskí experti na rozpoznávanie tváre a hlasovú identifikáciu potvrdili čoraz populárnejšiu teóriu, že Vladimir Putin má „dvojníkov“, ktorí na verejných podujatiach nahrádzajú ruského prezidenta, píše britský bulvárny denník The Sun. Po analýze rôznych Putinových prejavov pomocou technológií umelej inteligencie dospeli japonskí experti k záveru, že ruský prezident má aspoň jedného „dvojníka“ a pravdepodobne aj druhého.

Pravý a dvojník

Ako „skutočný“ bol vybraný Putin, ktorý v máji 2023 usporiadal prehliadku na Červenom námestí. Pri porovnávaní čŕt tváre japonskí experti zistili, že prezident, ktorý v decembri 2022 prešiel cez Krymský most na Mercedese, sa na prehliadke „zhoduje“ s Putinom len v 53 %. Japonskí experti našli ešte menej – iba 40 % zhody – medzi „slávnostným Putinom“ a prezidentom, ktorý v marci 2023 podnikol cestu do Mariupolu. Zábery, ktoré v tom čase vysielala štátna televízia, ukazovali Putina, ktorý sa predtým vyhýbal blízkemu kontaktu, ako jazdí autom po meste, ktoré sa zmenilo na ruiny, a potom kontroluje výstavbu obytnej štvrte, rozpráva sa s ľuďmi a navštevuje údajne trojizbový byt. 

"Nesedí" im to

Japonskí vedci tvrdia, že zhoda Putinových čŕt v Mariupole s Putinom na Krymskom moste bola iba 18 %. Podľa ich zistení analýza „jasne naznačuje“ pravdepodobnosť najmenej „dvoch dvojníkov“. Okrem jeho tváre analyzovali aj Putinov hlas. Špecialisti z Japonského inštitútu audiokomunikácií, ktorý zvyčajne spolupracuje s políciou pri hľadaní a identifikácii zločincov, porovnali slovo „ďakujem“ z Putinovho prejavu na Eurázijskom ekonomickom fóre v máji 2023 s rovnakým slovom z troch ďalších verejných prejavov. Odborníci našli „silné rozdiely“ v spôsobe, akým Putin vyslovuje zvuk „s“, ako aj charakteristické rozdiely v iných slabikách („pa“ a „si“), píše The Sun. Musíme povedať, že existuje vysoká pravdepodobnosť, že tieto hlasy patria rôznym ľuďom,“ povedal jeden z autorov štúdie, Mastutoshi Muraoka.

Americký test medzikontinentálnej rakety zlyhal (VIDEO)
Prečo sa hlavná strela americkej jadrovej triády počas testovania sama zničila? Americké testy medzikontinentálnych rakiet zlyhali Zničili strelu Americká armáda zničila svoju vlastnú medzikontinentálnu balistickú strelu (ICBM) LGM-30G... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik