Je Slovensko kolóniou a bol Milan Lučanský zabitý?
05 | 11 | 2023 I Mária Sliacka

Analytik Ján Baránek je známy tým, že si aj pri tých najpálčivejších témach nedáva servítku pred ústa. V relácii Anky Žitnej Teraz takto odpovedal napríklad aj na otázku, čo by malo byť prvým bodom Programového vyhlásenia vlády.

Objasní sa Lučanského „samovražda?“

Baránka upútala veta šéfa inšpekcie policajtov Branislava Zuriana , ktorý povedal, že generál Lučanský bol zabitý. K tomu sa v relácii  vyjadril: Ak vyjde najavo, že budúci šéf inšpekcie hovorí pravdu, my sa s tým musíme vysporiadať. Dokonca exemplárne vysporiadať.“

Baránek zároveň skonštatoval, že podľa odborníkov, s ktorými hovoril, je nemožné obesiť sa na pyžame v takej pozícii, v akej Lučanského našli. Dodáva, že aj keby Lučanský bol zobral úplatok za miliardu, bolo psou povinnosťou štátu ho chrániť.

"Zurianove slová o zabití generála Lučanského sú zvrat v kauze," konštatuje analytik Jan Baranek a dodáva, že chce dostať odpoveď na otázku, či okolo špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica nevznikla organizovaná zločinecká skupina.

Nová vláda postupne preberá moc v krajine a mení kurz v zásadných témach, ktoré hýbu spoločnosťou. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok urobil razantné personálne zmeny, odvolal a prevelil bývalého policajného prezidenta Štefana Hamrana, postavil mimo službu skupinu kontroverzných policajtov okolo vyšetrovateľa Jána Čurillu a vybral si za šéfa Úradu inšpekčnej služby Branislava Zuriana.

“Branislav Zurian povedal, že generál Lučanský bol zabitý. Nie zavraždený, ale zabitý. Čo je obrovský posun. Ak vyjde najavo, že nový šéf inšpekcie hovorí pravdu, my sa s tým musíme vysporiadať. Dokonca exemplárne vysporiadať,” komentuje analytik Ján Baránek slová nového šéfa inšpekcie Zuriana.

Organizovaná zločinecká skupina s Lipšicom na čele?

A čurillovci? Analytik má v tom jasno- na Slovensku sa  začali čistiť vody. Bol to prvý nevyhnutný krok nového ministra. Baránek si však myslí, že je dokonca možné , že ak čurillovci dostali od Lipšica takú ochranu, muselo za tým niečo byť a teda mohlo ísť v ich prípade o založenie tzv. zločineckej skupiny, teda presne o to, čo vytýkali Ficovi. To treba ale dokázať.

Dobre informovaní prevádzači

K otázke nočnej akcie novej vlády na hraniciach sa vyjadril, že vôbec nebola zbytočná. Prevádzači sú veľmi dobre informovaní , že sa situácia u nás zmenila v ich neprospech , preto podobné akcie budú slúžiť ako prevencia.

Zmení sa Európska únia na žalár národov?

Ak by zaniklo právo veta, nemá zmysel v únii zostávať, uvažuje Baránek. Tak by sa únia vlastne zmenila na akýsi žalár národov, ako to bolo v Rakúsko- Uhorsku.  Dotkol sa aj otázky prijatia Fica v Bruseli.  Neprekvapuje ho, že Fico nesedel v kúte, pretože “osobné vzťahy lídrov sú iné ako politické“. Fico len povedal  nahlas to, čo si iní myslia. Napríklad , že na Ukrajine zbytočne umierajú ľudia. Zároveň na otázku redaktorky ohľadom slovenskej menšiny žijúcej na Ukrajine povedal, že ak by títo ľudia  dostali slovenské občianstvo , dosť by im to  uľahčilo situáciu v prípade, ak  by sa konflikt viac vyostril.

Klasické médiá podľa Baránka časom zaniknú  

Politici nepotrebujú mainstream, Fico vyhral voľby aj bez neho. Výtlak týchto médií klesá, konštatuje anylytik, a preto by si majitelia týchto médií mali uvedomiť, že ak chcú prežiť, musia zmeniť stratégiu a hlavne prestať klamať. Teraz len prilievajú olej do ohňa, ako je tomu v prípade Ukrajiny. Podľa neho je správne, ak politici nechcú pustiť médiá hlavného prúdu na svoje tlačovky.   

Čo by malo byť prvým bodom Programového vyhlásenia vlády

Prvý bod Programového vyhlásenia vlády by sa mal týkať energií v duchu hesla Slovenské energie za slovenské ceny. Baránek vysvetľuje, že my  vyrábame lacné energie doma  a draho si ich kupujeme naspäť od tých , ktorí na tom zarábajú. Je to proti zdravému rozumu. Prečo je to tak? Lebo sme kolóniou. A takto to nesmie zostať.

Harabin: Koncentrácia tupcov v mainstreame už presiahla kritickú hranicu
Štefan Harabin: Za dva týždne izraelskej ofenzívy bolo zabitých už 8000 civilistov, z toho tretina detí. To je viac civilistov, ako zahynulo v ukrajinskom konflikte za 20 mesiacov bojov na oboch stranách. Pritom ak máme veriť novinárom z... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik