Jalal Suleiman: Izrael je rozmaznané dieťa pokryteckého Západu. Vojna s Hamasom ho môže zlomiť
04 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Bývalý podpredseda Komunistickej strany Slovenska pre zahraničnú spoluprácu Ing. Jalal Suleiman, PhD. v rozhovore pre Diskusiu na palete komentuje aktuálnu situáciu v súvislosti s konfliktom na Blízkom východe a pokrytecký prístup medzinárodného spoločenstva.

Na úvod približuje dôvod, prečo sa po vysokoškolskom štúdiu rozhodol zostať žiť na Slovensku. V diskusii o aktuálnom izraelsko-palestínskom konflikte odhaľuje jeho historické korene. Tvrdí, že po prekvapivo intenzívnom útoku Hamasu, ktorý podporujú aj blízkovýchodné štáty, dnes Izrael zápasí o svoju existenciu.

Odsudzuje sériu brutálnych masakrov proti civilnému obyvateľstvu zo strany izraelskej armády v pásme Gazy, ktoré si vyžiadali už vyše 10.000 mŕtvych, z čoho polovicu tvoria deti.

Podľa neho Izrael nemá právo na sebaobranu, pretože je okupačnou silou, ktorá už desaťročia utláča a masakruje Palestínčanov. Kritizuje tiež správanie sa Izraela k OSN, ktorý ju po výzve jej bezpečnostnej rady na skončenie vojenských atakov v pásme Gazy označil za nelegitímnu organizáciu.

Hovorí, že jediným civilizovaným riešením desaťročia sa vlečúceho konfliktu môže byť iba vznik palestínskeho štátu na základe rezolúcií OSN. V ďalšej časti rozhovoru sa vyjadruje k prebiehajúcej vojne na Ukrajine. Poukazuje na to, že ak Západ tvrdí, že ide o nevyprovokovanú inváziu zo strany Ruska, klame.

Zástupná vojna USA proti Rusku na území Ukrajiny podľa neho vznikla z oprávneného pocitu ohrozenia, ktorý má Moskva po tom, čo sa NATO nebezpečne priblížilo k ruským hraniciam. Finančný účet za túto vojnu, kde dnes zbytočne zomierajú ľudia na obidvoch stranách, podľa neho platí Európa. Dodáva, že aj pre Slovenskú republiku je najlepšou alternatívou, aby v budúcnosti vystúpila z NATO a stala sa vojensky neutrálnou krajinou.

Vorobelová: Kisku a ani Korčoka isto netreba nejako podrobne predstavovať
Slavěna Vorobelová v komentári na svojom profile píše, ako Slovensko už konečne potrebuje svojprávneho slovenského prezidenta a nie servilného sluhu Západu. Kisku a ani Korčoka isto netreba nejako podrobne predstavovať Jeden je bývalým... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!