Fosílie z KDH si nedajú pokoj! Richter ich sfúkol ako liturgické sviece. Ozval sa aj Blaha
04 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

V relácii RTVS Sobotné dialógy diskutovali predseda Výboru NR SR pre sociálne veci a predseda poslaneckého klubu Ján Richter (Smer-SD) a členka Výboru NR SR pre sociálne veci, predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková

Vo štvrtok sa Ľuboš Blaha "nasťahoval" do novej kancelárie - po voľbách sa stal podpredsedom parlamentu. Kým začne úradovať, potreboval si však upratať. Blaha vo svojej kancelárii zvesil portrét prezidentky Zuzany Čaputovej a zložil vlajku Európskej únie. Namiesto prezidentky umiestnil portrét kubánskeho revolucionára Che Guevaru.

Reakcia KDH na seba tiež nenechala dlho čakať. Ihneď avizovali zbieranie podpisov na odvolávanie podpredsedu strany Smer-SD Ľuboša Blahu z funkcie podpredsedu parlamentu. "KDH ako hnutie, ktoré bojovalo proti komunizmu a zasadilo sa za vstup Slovenskej republiky do Európskej únie a medzinárodných štruktúr, s týmto znevažujúcim konaním nesúhlasí,“vyhlásila Martina Holečková, predsedníčka klubu.

Holečková sa domnieva, že aj členovia koalície vyhodnotia správanie Blahu ako „za čiarou“. Doplnila, že KDH sa momentálne venuje zberu podpisov, chce ich odovzdať v utorok a zatiaľ získalo 30 podpisov. Richter zdôraznil, že Smer „celkom určite“ nepodporí schôdzu, na ktorej by mali poslanci odvolávať Blahu.

Richter predpokladá, že o portréte Che Guevaru s Blahom diskutoval líder Smeru-SD Robert Fico. Podľa Richtera strana KDH vníma niektoré veci až „príliš citlivo“. Richter vyhlásil, že Blaha neporušil žiaden zákon. „Čo sa týka Che Guevaru, je to revolucionár, ktorý je populárny medzi mladými ľuďmi. Na západe častejšie nájdete u mladých ľudí tričko s Che Guevarom než s Madonnou,“ vyjadril sa.

Vyjadril sa aj Blaha

"Odkedy ma nepustili do Slovenského rozhlasu, nepočúvam Sobotné dialógy - je to odpad žurnalistiky. Odvolávať ma za to, ako si vyzdobím kanceláriu, je tá najväčšia trapošina v dejinách slovenskej politiky. To fakt Slovensko nemá iné problémy? "Celé KDH dostalo 200-tisíc hlasov a Ľubo Blaha dostal 220-tisíc hlasov," vysmial sa Jano Richter tej kádeháckej farizejke aj popletenej moderátorke." Píše Blaha na Telegrame a dopĺňa:

"Neviem si predstaviť, že by som teraz chodil po kádeháckých kanceláriách a zakazoval im vyvesovať si svojich konzervatívnych hrdinov - je to ich vec, rešpektujem to.Lenže oni žiaden rešpekt k iným názorom nemajú. Stále v sebe majú ten inkvizítorský inštinkt. Nenávidieť a upaľovať. Ich mentálny svet nevytvára Nový zákon, ale Kladivo na čarodejnice. Obzvlášť nechutné je, že útočia na slovenskú vlajku. Tá je štátnym symbolom. Na rozdiel od tej európskej. Tak nech držia ústa."

Najvtipnejšie je, že z KDH sa stala len farizejská pobočka Progresívneho Slovenska a hádžu sa o zem kvôli dúhovej političke Progresívneho Slovenska Čaputovej a jej obraz v skrini - skutoční kresťania sa z nich musia chytať za hlavu.

"Vo štvrtok v Bratislave začína knižný veľtrh Bibliotéka, v ten deň tam o 16.30 bude autogramiáda knihy Che, srdečne vás pozývam, priatelia a ešte raz ďakujem KDH za reklamu mojej knihy," pozvýva všetkých Ľuboš Blaha.

J. Hrabko: Vládne strany sľubovali zmeny už pred voľbami
Zmeny v rezorte vnútra boli súčasťou predvolebných záväzkov všetkých troch aktuálnych vládnych strán. Personálne kroky nového ministra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) pre nie sú nijako prekvapivé a dali sa očakávať. V TASR TV to povedal publicista... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik