Ďalšie čistky v podaní Šutaja Eštoka: Tentokrát prišiel o flek tento muž!
04 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Od nástupu do funkcie ministra vnútra stihol toho Matúš Šutaj Eštok (Hlas–SD) pomerne veľa. Popri demonštratívnych akciách proti nelegálnej migrácii nezaostáva ani v personálnych výmenách na rezorte. Téme sa venuje portál pluska.sk

Po výmene kompletného vedenia polície a inšpekcie prichádzajú na rad aj šéfovia ďalších zložiek pod ministerstvom vnútra. Včera padli hlavy vedenia Automobilových opravovní Ministerstva vnútra Slovenskej republiky (AOMSVR). Porúčať sa muselo celé vedenie štátnej akciovky.

V Centrálnom registri zmlúv sa totiž len pred niekoľkými dňami objavilo zopár zmlúv na obstaranie náhradných dielov pre autá a techniku štátu. Išlo o 4 zmluvy, pričom každá bola na sumu 4 milióny eur. Rámcové zmluvy na objednanie náhradných dielov sú výsledkom pravidelného verejného obstarávania. „Zmluvy sú uzatvorené s troma dodávateľmi na rovnaký predmet objednania, pričom hodnota zákazky je 4 milióny eur. Takže opravovne môžu na tieto zmluvy nakupovať iba do výšky 4 miliónov eur. Zmluvy sú rámcové, kedykoľvek bez sankcie vypovedateľné,“ uviedol v stanovisku pre denník Pluska Michal Šula, dnes už bývalý generálny riaditeľ opravovní.

Podľa neho ide o pravidelný proces obstarávania dielov. „Neexistencia takýchto zmlúv by mohla ohroziť možnosť nakupovať náhradné diely do áut a postavila by nákupcov náhradných dielov do situácie, keď nemôžu nakúpiť ani základný diel v hodnote 50 eur,“ povedal Šula.

Šutaj Eštok nekompromisne

„Ak sa pán riaditeľ neunúval prísť za ministrom vnútra a informovať ho o tejto veci, tak ja sa neunúvam ďalej sa s takýmito ľuďmi baviť,“ povedal novopečený minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v relácii Karty na stôl denníka Plus JEDEN DEŇ.

Ako ďalej uviedol: „Podpísal som skončenie celého predstavenstva opravovní." Automobilové opravovne Ministerstva vnútra SR vykonávajú servis, opravy a údržbu automobilovej a špeciálnej techniky pre verejnú správu aj verejnosť. Od začiatku roka vyrábajú i evidenčné čísla pre motorové vozidlá.

Matúš Šutaj Eštók v boji proti nezákonným, mafiánskym praktikám čurillovcov nie je sám
Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštók (Hlas-SD) rozhodol o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby šiestich policajtov. Medzi nich patrí aj vyšetrovateľ NAKA Ján Čurilla. Reakcie na seba nenechali dlho čakať. Čo si o tom myslí bývalá zástupkyňa SR... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik