Čo sa deje v Gaze. Obviňujú Bidena
04 | 11 | 2023 I Milan Laca

Médiá informujú o odpálení novej silnej rakety Hizballáhu proti Izraelu.

Reuters: Hizballáh odpálil novú silnú raketu na Izrael

Neznáma raketa
Libanonské hnutie Hizballáh použilo pri útokoch na Izrael silnú raketu, ktorá predtým nebola použitá v boji, uvádza agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaný libanonský zdroj. “Skupina (Hizballáh) vypálila silnú raketu, ktorá zasiahla izraelskú pozíciu na druhej strane hranice od dedín Aita al-Shaab a Rmeish v južnom Libanone pri hraniciach s Izraelom. 
Irael bombardoval
Ako napísalal agentúra, lietadlá izraelskej armády zasiahli dopravné ciele v reakcii na útoky z Libanonu v celej krajine.
Hizballáh varuje! Hrozba veľkej vojny na Blízkom východe
Vodca Hizballáhu hovorí o reálnej hrozbe rozsiahlej vojny s Izraelom. Generálny tajomník Hizballáhu: pravdepodobnosť rozsiahlej vojny s Izraelom je reálna Všetky predpoklady Riziko rozsiahleho nepriateľstva medzi Hizballáhom a Izraelom je... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Milan Laca
Obvinili Bidena
Hamas tvrdí, že Joe Biden je osobne zodpovedný za útoky na obyvateľov Gazy. Jeden z vodcov Hamasu, Usama Hamdan  povedal, že palestínske hnutie verí, že zodpovednosť za útoky nesú Spojené štáty americké a osobne prezident Joe Biden. "Spojené štáty a ich prezidenta považujeme za osobne zodpovedných za útoky izraelských síl na civilistov v pásme Gazy," zdôraznil Hamdan.
Americká iniciatíva

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken oznámil   4. novembra na tlačovej konferencii s egyptskými a jordánskymi kolegami v Ammáne, že všetky tri krajiny využijú svoj vplyv, aby zabránili druhému frontu. Jordánsky minister zahraničných vecí Ayman al-Safadi povedal, že vojna v pásme Gazy neprinesie Izraelu mier a jej pokračovanie povedie len ku katastrofe na Blízkom východe.

Zničené zdravotníctvo 
Pri izraelských útokoch v pásme Gazy zahynulo najmenej 150 zdravotníckych pracovníkov, povedala palestínska ministerka zdravotníctva Mai al-Kaila. "Izraelské zločiny proti systému zdravotnej starostlivosti v pásme Gazy viedli k smrti 150 zdravotníckych pracovníkov a zničeniu a zlyhaniu 27 sanitiek". Dodala, že v dôsledku izraelských útokov v pásme Gazy prestalo fungovať 16 nemocníc a 32 centier primárnej zdravotnej starostlivosti.
NENÁVISŤ voči Židom SA STUPŇUJE po celom svete! (FOTO)
Teroristi Hamasu odkopili veko pekla a 7. októbra napadli Izrael. Odvtedy z ulíc Berlína, Paríža, Ríma až po samotné srdce Londýna, newyorské Times Square a schody Opery v Sydney dramaticky stúpla protižidovská nenávisť, informuje americký portál... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!