Advokát Ribár: Verejnosť má právo poznať pravdu o práci Čurillovcov (VIDEO)
05 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Advokát Martin Ribár z OZ Za právny štát argumentuje, že verejnosť má právo dozvedieť sa, či „naši chlapci skutočne manipulovali so spismi.Tu podľa neho nejde len o spisy. Za nimi sú desiatky ľudských životov, ktoré by takáto manipulácia nespochybniteľne ovplyvnila.

Podľa Ribára v prospech našich chlapcov - čurillovcov "hrajú" aj médiá svojimi neobjektívnymi informáciami. Upozorňuje pritom, že manipulácie v takom objeme dát, aké sú v nahrávkach či prepisoch nie sú fyzicky možné. Je pre neho zvláštne, že aj sami čurillovci netrvajú na svojom očistení, ale sa tomu bránia, z čoho vyplýva, že asi majú dôvod. A Ribár potvrdzuje, že podozrenia voči nim sú dôvodné. Vyplýva to z komunikácie v mobilnej aplikácii, nazvanej "Apači" a aj napriek tomu, že platí prezumpcia neviny, on sám má niekoľko dôkazov dôvodnosti podozrení voči našim chlapcom.

Má vlastnú skúsenosť

Podľa Ribára nie je akceptovateľné, aby bol niekto stíhaný, prípadne odsúdený na základe zmanipulovaných dôkazov. S prácou a metódami má vlastné skúsenosti, má teda informácie z prvej ruky. Disponuje tiež mnohými dôkazmi o tom, že podozrenia voči čurillovcom sú dôvodné.

„Je nutné povedať, že mnohé médiá o našich chlapcoch neinformujú objektívne. Tvrdenia, že dôkazy voči nim sú iba zmanipulované zvukové záznamy a nedôveryhodný bývalý príslušník NAKA, ich bývalý kolega Ján Kaľavský, je opäť zavádzanie a manipulácia verejnej mienky,“poznamenáva Ribár.

U ČURILLOVCOV zrazu neplatí PADNI KOMU PADNI?
Hoci aktuálne majú kompetentní iné problémy, kauza čurillovcov a manipulácia so spismi určite nezapadne prachom, keďže práve nastupujúca vládna garnitúra na ňu roky poukazovala. Doktor práv Martin Ribár, predseda OZ Za demokraciu a právny štát v... Čítať ďalej
28 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

tisícky hodín, desaťtisíce strán

Ribár tiež spochybňuje tvrdenia, že ako odposluchy, tak aj ich prepisy sú zmanipulované. Dostupné informácie podľa Ribára hovoria o zhruba siedmich tisícoch hodín týchto záznamov, čo sú možno aj desaťtisíce strán prepisov. Ribár sa preto pýta, ei je možné hovoriť o manipuláciách takého množstva materiálov.

Sú dôkazy v ich prospech, alebo neprospech?

„Podľa ich vlastných tvrdení existuje objektívny dôkaz o ich nevine. Sú to samotné zvukové záznamy. Oni sami by mali žiadať, aby tieto zvukové záznamy boli použité, ako dôkaz o ich nevine. Všetko ale skôr vyzerá tak, že práve preto, že sú si naši chlapci vedomí, čo všetko je na uvedených záznamoch, tieto musia byť ako dôkazný prostriedok proti nim spochybnené a zlikvidované,“ uvádza Ribár. Rovnako je na tom aj Kaľavský, ktorý sa priznal k trestnej činnosti. Ribár teda uvažuje, či u neho priznanie neplatí, kým u hocikoho iného by takéto priznanie normálne platilo.

Legendárni „Apači“

Ribár tiež pripomína aj ich komunikáciu na Whats´app, ktorá tiež podľa neho obsahuje dôkazy preukazujúce fakt, že podozrenia nie sú len účelové.

„Komunikáciu na Whats´app doteraz nikto nepoprel, ani sa od nej nedištancoval,“ pripomína Ribár s tým, že okrem zvukových záznamov a Kaľavského výpovedí podľa neho existuje množstvo iných - listinných dôkazov, záznamov komunikácie, znaleckých posudkov, výsluchov svedkov. Ribár sa preto pýta, či tu zrazu neplatia tie rozviazané ruky polície.

J. Hrabko: Vládne strany sľubovali zmeny už pred voľbami
Zmeny v rezorte vnútra boli súčasťou predvolebných záväzkov všetkých troch aktuálnych vládnych strán. Personálne kroky nového ministra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) pre nie sú nijako prekvapivé a dali sa očakávať. V TASR TV to povedal publicista... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Rovnosť pred zákonom

Ribár je presvedčený, že podozrenia okolo našich chlapcov je nutné vyšetriť, pretože pred zákonom si musia byť všetci rovní. Aj vyšetrovatelia NAKA.

„Nech sa preukáže zákonným spôsobom, či sú vinní z toho, čo sa im kladie za vinu, alebo nech sa preukáže, že sa takéhoto konania nedopustili,“ myslí si Ribár. Napriek všetkému si ctí prezumpciu neviny, na druhej strane on sám disponuje dôkazmi o dôvodnosti podozrení voči čurillovcom. 

Prezumpcia neviny stále platí

"Verejnosť bude v budúcnosti ešte veľmi prekvapená, ak budú prezentované dôkazy o manipulácii trestných konaní a dokazovaní zo strany našich chlapcov. Stále platí prezumpcia neviny, ale po zverejnení viacerých dôkazov sa verejnosť dozvie, čo sú naozaj zač," tvrdí Ribár a prezentuje prípad, v ktorom figurovala aj jeho osoba.

MINISTRA VNÚTRA RIEŠI NAKA!
Eštoka by chceli za mreže posadiť čurillovci! Nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok začal svoje pôsobenie v rezorte pomerne rázne. Na čele jedného z kľúčových rezortov niečo vyše dvoch týždňov a už má na krku trestné oznámenie za údajné zneužitie... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik