VÝSTRAHY! Pripravte sa na silný vietor a dážď, hrozia aj povodne
03 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Meteorológovia v piatok varujú pred silnejším vetrom a dažďom najmä na západe a severe Slovenska. Hrozia aj povodne. Vydali preto výstrahy prvého a druhého stupňa. V niektorých okresoch Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja platia tiež výstrahy pred vetrom na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.

SHMÚ vydal výstrahu druhého stupňa pred vetrom pre okresy Kežmarok, Poprad, Námestovo a Tvrdošín. Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí pre všetky ostatné okresy Žilinského kraja, Starú Ľubovňu, Banskú Štiavnicu, Žarnovicu a Žiar nad Hronom. Rovnako aj pre celý Bratislavský, Trenčiansky a Trnavský kraj.

Na horách víchrica!

Meteorológovia varujú, že vietor na horách môže nárazovo dosiahnuť rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu, čo predstavuje víchricu. Výstraha druhého stupňa platí až do soboty (4. 11.) do 15.00 h vo väčšine Žilinského kraja a v okresoch Poprad, Brezno a Banská Bystrica. Pre väčšinu okresov Trenčianskeho kraja a okresy Topoľčany, Zlaté Moravce, Piešťany, Bytču, Kysucké Nové Mesto, Turčianske Teplice a Čadcu platí výstraha prvého stupňa do piatka do 10.00 h.

RAZ ZA GENERÁCIU! Mohutná SMRŠŤ CIARAN VYČÍŇA: Najmenej 10 mŕtvych, desiatky zranených. V noci dorazila aj na Slovensko (FOTOGALÉRIA)
Európu včera zasiahla mohutná smršť Ciaran. Zo severozápadu Francúzska a juhozápadu Anglicka sa presunula smerom na Holandsko, Belgicko, Nemecko a Taliansko. O život pritom prišlo najmenej desať ľudí a viacero ďalších osôb utrpelo zranenia. Viac... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vo viacerých oblastiach treba zároveň v piatok počítať s dažďom. Výstraha prvého stupňa v tejto súvislosti platí v celom Banskobystrickom kraji, tiež vo väčšine Trenčianskeho a Žilinského kraja. Týka sa aj okresov Rožňava a Poprad.

Pozor na prívalové povodne!

SHMÚ tiež upozorňuje na prívalové povodne v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Turčianske Teplice, Zlaté Moravce, Topoľčany, Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Prievidza.

Povodeň hrozí aj v Žarnovici, Banskej Štiavnici, Žiari nad Hronom, Zvolene, Detve, Banskej Bystrici, Brezne, Veľkom Krtíši, Krupine, Lučenci, Poltári, Leviciach - východ, Rimavskej Sobote, Revúcej aj v Rožňave. Výstraha prvého stupňa tam platí od piatka 9.30 h do soboty 10.00 h.

AKTUÁLNE Desaťtisíce Slovákov budú mať PROBLÉM dostať sa do PRÁCE či ŠKOLY! Dotkne sa to aj VÁS?
Na Slovensku tiká časovaná bomba, ktorá čoskoro exploduje. Na veľmi zlý stav ciest a mostov môže už doplatiť prakticky každý z nás. Ak urgentne do opravy ciest nevlejeme miliardu eur, už čo nevidieť nás podľa experta čaká zatváranie mostov a... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik