V POPRADE MI NALEPILI UŽ AJ MENOVKU! Hamran o tom, prečo nenastúpil do práce
03 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Odvolaný prezident Policajného zboru Štefan Hamran s políciou končí! V rozhovore pre Denník N uviedol, že jeho vyhodenie zo zboru súčasným ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) je definitívnou bodkou za jeho policajnou kariérou a v budúcnosti už nemá v pláne byť znovu policajtom. 

Hamran po voľbách avizoval, že v polícii skončí so slovami, že tam, kde začína pôsobenie Roberta Fica, končí pôsobenie Štefana Hamrana. Z polície mal údajne na vlastnú žiadosť skončiť ku 1. novembru, no minister Matúš Šutaj Eštok sa vyjadril, že v rezorte nikde nenašiel písomnosť o tom, že Hamran končí. Preto pristúpil k ráznemu kroku a Hamrana odvolal tri dni pred jeho avizovaným odchodom.

Mainstream vyhadzov Hamrana niesol ťažko

I keď takmer všetci opozičný politici uznávajú, že výmena vedenia polície je po zmene ministra vnútra úplne štandardní postup, mnohý nedokážu predýchať spôsob zbavenia funkcie Štefana Hamrana.

Rozhodnutie Šutaja Eštoka ohodnotili negatívne s tým, že sa mal vraj s Hamranom rozlúčiť slušne a s poctami. Minister vnútra nesúhlasil a argumentoval aj tým, že Hamran si neplní úlohu ochrany hraníc pred migráciou a musí rýchlo odísť, aby sa prijali potrebné opatrenia na hraniciach.

Fico ostro: Hamran vedel o všetkých ŠPINAVOSTIACH ČURILLOVCOV! (VIDEO)
Personálne rozhodnutia nového ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) voči policajným vyšetrovateľom - tzv. čurillovcom a bývalému policajnému prezidentovi Štefanovi Hamranovi sú správne a nevyhnutné. Vo videu zverejnenom na sociálnej sieti... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Nové miestečko v Poprade si neužil

Štefan Hamran bol z pozície šéfa PZ odvelený do Popradu, kde sa mal stať v podstate bežným policajtom. V rozhovore pre Denník N vyjadril nespokojnosť s týmto krokom vedenia Ministerstva vnútra SR. “Viete čo? Nedáva to nejaký veľký zmysel, keď ste policajný prezident a teraz tam máte chodiť ako nejaká atrakcia…”

 

Potvrdil, že je pravdou, že v Poprade mal pripravené pracovné miesto aj s menovkou na dverách. “Áno, mal som tam tú menovku. Jasné, že niektorí si z toho robili srandu, ale vôbec sa nehnevám. Vnímam to ako krok tamojších kolegov, ktorí mi asi pripravili pôdu na trojdňové pôsobenie,” uviedol Hamran v interview s Monikou Tódovou.

“Ale tak bol som inak chorý. Aj teraz ešte nie som úplne v poriadku. Keby som nebol chorý, aj tak som zvažoval, že či nastúpim. Potom som si povedal, že ma budú kritizovať, že si z toho idem robiť atrakciu. Nechcel som to tlačiť do tej roviny,” poznamenal ďalej.

Uviedol tiež, že nevie, čo malo symbolizovať, že bol odvelený práve do Popradu. “Neviem čoho je to symbolom. Tak je to na opačnej strane krajiny, tak predpokladám, že je to kvôli tomu. Pôvodne mal ísť aj jeden viceprezident do Veľkého Krtíša a druhý mal ísť niekde na ukrajinskú hranicu. Takže bolo to také celkom nešťastné. Na poslednú chvíľu to zmenili.”

Štefan Hamran bol vo štvrtok 2.11. hosťom Štúdia TA3. Mnohých Slovákov na sociálnych sieťach zaujímalo, či je už policajný exprezident zdravý, alebo majú dať podnet na Sociálnu poisťovňu.

ODVOLANÍ členovia Súdnej rady SR sú POBÚRENÍ! Podávajú sťažnosť na Ústavný súd SR
Bývalí členovia Súdnej rady SR Katarína Javorčíková a Ľudovít Bradáč podajú voči spôsobu ich odvolania sťažnosť na Ústavný súd (ÚS) SR. Vláda SR rozhodla o ich odvolaní z funkcie členov Súdnej rady SR na štvrtkovom (2. 11.) rokovaní. "V záujme... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik