POZOR na presuny vojenskej techniky! KDE sa na ne treba pripraviť?
03 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ozbrojené sily (OS) SR upozorňujú na zvýšenú frekvenciu presunov vojenskej techniky najmä na cestách Banskobystrického kraja. Dôvodom je medzinárodné cvičenie Strong Cohesion 23-2 (Deployex 23), ktoré sa uskutoční v nasledujúcich dňoch. TASR o tom informoval hovorca OS SR Štefan Zemanovič.

"Pre zachovanie vlastnej bezpečnosti žiadame dodržiavať pokyny sprevádzajúcich vozidiel vojenskej polície a pravidlá cestnej premávky," uviedol hovorca. Cvičenie sa uskutoční v Centre výcviku Lešť za účasti vojakov zo Španielska, mnohonárodnej bojovej skupiny NATO a slovenských vojakov.

"Počas cvičenia si vojaci spoločne precvičia spôsobilosť nasadenia spojeneckých vojsk od ich vyslania z materskej krajiny až po prijatie v priestore nasadenia, čo je v tomto prípade Centrum výcviku Lešť," priblížil Zemanovič.

Cvičenie je podľa neho zároveň príležitosťou na zladenie postupov predtým, ako úlohu vedúcej krajiny v mnohonárodnej bojovej skupine prevezme na jar budúceho roka Španielsko.

VÝSTRAHY! Pripravte sa na silný vietor a dážď, hrozia aj povodne
Meteorológovia v piatok varujú pred silnejším vetrom a dažďom najmä na západe a severe Slovenska. Hrozia aj povodne. Vydali preto výstrahy prvého a druhého stupňa. V niektorých okresoch Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja platia tiež... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik