Polícia obvinila útočníka z vlaku: HROZÍ MU AŽ 20 ROKOV!
03 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Polícia obvinila útočníka, ktorý mal v stredu (1. 11.) večer napadnúť 22-ročnú ženu vo vlaku na Spiši, navrhne väzobné stíhanie. Košická krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti s tým, že po zhromaždení, dôkladnej analýze a následnom vyhodnotení všetkých dôkazov mohol krajský policajný vyšetrovateľ zo skutku obviniť 29-ročného Mateja z okresu Spišská Nová Ves. Ten mal podľa polície viackrát bodnúť mladú ženu, s ktorou sedel v spoločnom kupé vlaku smerujúceho z Košíc do Žiliny.

Polícia navrhne väzobné stíhanie

Muž čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy, spáchaného v štádiu pokusu, v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. "Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania Matej vo vlaku, ktorý v tom čase prichádzal na železničnú stanicu Spišská Nová Ves, v úmysle usmrtiť poškodenú, pravdepodobne nožom, náhle a bez zjavného a doposiaľ nezisteného dôvodu, poškodenú niekoľkokrát bodol do oblasti krku. Keď sa začala brániť, spôsobil jej rezné poranenia na rukách," dodala krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová.

Poškodená žena podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia 14 dní. Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracuje podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

MUŽ, KTORÝ ÚTOČIL študentku nepozná, nič si nepamätá, motív známy nie je
Krvavý útok v rýchliku na východe Slovenska sa stal vo večerných hodinách. Muž pobodal mladú ženu v jednom z kupé, v rýchliku R 762, smerujúcom z Košíc do Žiliny. Zasiahol jej krk aj ruku, spacifikovali ho spolucestujúci, skončil v rukách polície.... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Polícia posilní hliadky vo vybraných vlakoch

Polícia od piatka (3. 11.) posilní hliadky vo vybraných vlakoch s cieľom zvýšiť bezpečnosť cestujúcich. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Do zvýšeného výkonu služby na vlakových staniciach a vo vlakoch osobnej prepravy budú od zajtrajšieho dňa zapojení policajti služby železničnej a poriadkovej služby a odboru Železničnej polície," priblížila hovorkyňa.

Polícia prijala opatrenie na základe vypracovanej analýzy. Každé krajské riaditeľstvo navrhlo vytypované vlaky osobnej prepravy, v ktorých budú v najbližších dňoch zvýšené počty policajtov dohliadať na bezpečnosť cestujúcich.

Ak sú občania svedkami nejakého incidentu vo vlakoch, môžu sa v prípade núdze na políciu obrátiť na čísle 158. "Dôležité je oznámiť stručný popis udalosti, ale najmä vlak, v ktorom sa udalosť stala, miesto, respektíve smer trasy vlaku, aby bola na stanicu vyslaná policajná hliadka, ktorá sa nachádza najbližšie," pripomenula Bárdyová.

Zdravotný stav ženy, ktorú napadli vo vlaku na Spiši, je stabilizovaný
Zdravotný stav mladej ženy, ktorú mal v stredu (1. 11.) večer vo vlaku z Košíc do Žiliny nožom napadnúť útočník, je stabilizovaný. Prípad naďalej vyšetruje polícia. Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Petra... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik