Hizballáh varuje! Hrozba veľkej vojny na Blízkom východe
04 | 11 | 2023 I Milan Laca

Vodca Hizballáhu hovorí o reálnej hrozbe rozsiahlej vojny s Izraelom.

Generálny tajomník Hizballáhu: pravdepodobnosť rozsiahlej vojny s Izraelom je reálna

Všetky predpoklady

Riziko rozsiahleho nepriateľstva medzi Hizballáhom a Izraelom je reálne, uviedol počas prejavu generálny tajomník libanonského šiitského hnutia Hassan Nasralláh. "Existujú obavy z možnosti, že tento front skĺzne do ďalšej eskalácie, alebo rozsiahlej vojny. Táto možnosť je reálna, môže sa to stať. Izrael to všetko musí vziať do úvahy," povedal Nasralláh.

IZRAELSKÝ PLÁN - vyčistiť si územie!
Izrael priznal plán na presídlenie 2,3 milióna obyvateľov Gazy do Egypta, informuje agentúra EP. Chcú sa ich zbaviť Izraelská vláda potvrdila existenciu tajného plánu na presídlenie všetkých obyvateľov pásma Gazy do Egypta, uvádza agentúra... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Milan Laca
Už sa zapojili do bojov
Nasralláh povedal, že Hizballáh sa 8. októbra pripojil k vojenským operáciám proti Tel Avivu. Oznámil tiež všeobecnú pripravenosť na akékoľvek zmeny na fronte s tým, že možné sú všetky scenáre. Šéf hnutia zdôraznil, že Hizballáh sa teraz vystavuje riziku, ale je to oprávnené, keďže sa bojovníkom podarilo odpútať tretinu izraelskej armády k hraniciam s Libanonom. Tieto sily sa podľa neho mali zúčastniť na operácii proti Pásmu Gazy.
Útočia na osady
Navyše, ako spresnil Nasralláh, viac ako 40 židovských osád pri hraniciach s Libanonom pod náporom odporu v Izraeli vyprázdnili. Okrem toho, počas konfrontácie v tejto oblasti zahynulo 57 bojovníkov, vrátane príslušníkov palestínskych síl.
Varuje pred hlúposťou
Líder šiitského hnutia tiež povedal, že Izrael by spáchal najväčšiu hlúposť vo svojej histórii, ak by sa rozhodol zaútočiť na Libanon. Hrozby Washingtonu, že zaútočí na miesta bojovníkov Hizballáhu, neovplyvnia ich pozíciu, dodal. Ako prvé budú, podľa neho, v prípade vojny trpieť záujmy USA a ich armáda, preto musia ukončiť boje v pásme Gazy.
Zjednoťme sa!

Nasraulláh tiež vyzval arabské krajiny, aby prestali vyvážať ropu do Izraela. Podľa neho, musia tieto štáty urobiť všetko pre to, aby zastavili útoky izraelskej armády na pásmo Gazy. Dodal, že palestínske víťazstvo v tomto konflikte je v záujme všetkých susedných krajín. Hassan Nasralláh prehovoril prvýkrát od ostrej eskalácie konfrontácie medzi Hamasom a Izraelom. Regionálne médiá nevylučujú ani vyhlásenie vojny židovskému štátu.

NENÁVISŤ voči Židom SA STUPŇUJE po celom svete! (FOTO)
Teroristi Hamasu odkopili veko pekla a 7. októbra napadli Izrael. Odvtedy z ulíc Berlína, Paríža, Ríma až po samotné srdce Londýna, newyorské Times Square a schody Opery v Sydney dramaticky stúpla protižidovská nenávisť, informuje americký portál... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!