Americký test medzikontinentálnej rakety zlyhal (VIDEO)
04 | 11 | 2023 I Milan Laca

Prečo sa hlavná strela americkej jadrovej triády počas testovania sama zničila?

Americké testy medzikontinentálnych rakiet zlyhali

Zničili strelu

Americká armáda zničila svoju vlastnú medzikontinentálnu balistickú strelu (ICBM) LGM-30G Minuteman III počas skúšobného štartu po tom, čo počas letu zistili anomáliu. Velenie globálneho úderného letectva, ktoré dohliada na strategický jadrový odstrašujúci prostriedok, uviedlo, že raketa, ktorá odštartovala z leteckej základne Vandenberg v Kalifornii bola zničená "bezpečne" nad Tichým oceánom. Armáda nešpecifikovala, aký druh problému prinútil raketu vyslať signál na sebadeštrukciu. Uviedli, že počas letu dostali „dôležité údaje“ a vykonajú „dôkladnú analýzu“ vzniknutých problémov. Zdroj War Zone tvrdí, že po spustení došlo k odchýlke od trajektórie.

F-16 na Ukrajine! Poľovačka na ne sa začala!
F-16 sú už na Ukrajine: hon na ne sa začal Západ začal s presunom amerických stíhačiek F-16 na Ukrajinu. Momentálne sa to deje bez zbytočnej publicity, lietadlá dodávajú na ukrajinské územie rozmontované. Už ich dovážajú Telegram Rybar... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Milan Laca
Test

Plánovaný štart sa uskutočnil bez bojovej hlavice. Spojené štáty, v súlade s existujúcimi dohodami o teste, vopred informovali ruskú stranu. Hovorca Pentagonu Patrick povedal, že test mal potvrdiť „spoľahlivosť strategického odstrašujúceho systému“ a „signál spojencom o zárukách“ zo strany Spojených štátov. Takže na tento štart pozvali vojenský personál z Južnej Kórey. Bolo to len druhýkrát, čo sa zahraniční hostia mohli zúčastniť na teste. Ide už o tretí neúspešný test rakety Minuteman III za posledných päť rokov.

Test rakety Minuteman III.
O rakete
Minuteman III je primárna a jediná pozemná zložka jadrovej triády Spojených štátov. Asi 400 týchto rakiet s hlavicami do 335 kiloton a doletom až 14-tisíc kilometrov je rozmiestnených na základniach v piatich rôznych štátoch. Raketa začala slúžiť už v 70. rokoch minulého storočia a odvtedy ju niekoľkokrát modernizovali.
Zastaraná 

Pentagon už dlhé roky hovorí, že doba Minutemana III pominula a je naliehavé pripraviť za ne náhradu. Vo Washingtone dokonca vznikla takzvaná koalícia ICBM, v ktorej sú okrem vojenského vedenia aj politici a experti, ktorí podporujú myšlienku vývoja novej balistickej strely. Trvajú na tom, že predĺženie životnosti Minutemana III je príliš drahé a čoskoro bude technicky nemožné. 

DELENIE SVETA podľa Washingtonu! Začalo sa vojnou v Izraeli?
USA majú v úmysle pretvoriť Blízky východ prostredníctvom etnických čistiek. „Nový Blízky východ“ – kráľovstvo všeobecného chaosu a etnicko-náboženských vojen. Rozbi a panuj! Denník York Times uverejnil článok pod tajomným názvom „Ako sa z 5... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!