Ukrajinský jadrový terorizmus. Útok na elektráreň.
02 | 11 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina sa pokúsila spôsobiť výbuch v ruskej jadrovej elektrárni.

Útočili  na atómku

Podľa zdroja Shot na Telegrame,  2. novembra približne o 12:00 hod.  bezpečnostný dôstojník v ruskej jadrovej elektrárni objavil počas hliadkovania na jej území spadnutý dron leteckého typu. Ukázalo sa, že ukrajinský dron bol naplnený výbušninami, tie však nevybuchli.

Bez škôd

Podľa kanála, dron nespôsobil žiadne škody. Nie sú ani správy o obetiach. Úrady Kurského regiónu zatiaľ nepotvrdili informácie o tom, čo sa stalo.

Zelenskyj s ružovými okuliarmi: Úspechy Ukrajiny budú v knihách dejepisu
„Moderný svet“ je príliš zvyknutý na úspech a „kolosálne“ úsilie národa zatlačiť ruskú inváziu nie je ocenené, povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj národu vo svojom nočnom príhovore k národu, informuje americký portál Breitbart. Mnohí... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Predošlý útok

26. októbra, sa ukrajinské ozbrojené sily pokúsil zaútočiť na Kurčatov, satelitné mesto rovnomennej jadrovej elektrárne  tromi bezpilotnými lietadlami. Jeden z dronov spadol a vybuchol neďaleko skladu jadrového odpadu a poškodil jeho fasádu. Nehlásili žiadne správy o obetiach.

Opakované útoky

Ukrajinské ozbrojené sily sa opakovane pokúšali zaútočiť na jadrovú elektráreň Kursk. Ektráreň sa nachádza v Kurčatove na brehu rieky Seim, približne 110 kilometrov od hraníc s Ukrajinou. V júli neďaleko nej vybuchol podomácky vyrobený dron, ktorý sa pohyboval na prúdový pohon. Jeho trosky dopadli na obytnú budovu. Vo vnútri dronu bola nainštalovaná taiwanská turbína Kingtech K-210G, ktorej zvuk by mohol spôsobiť, že si miestni obyvatelia pomýlia dron s raketou. V septembri na satelitné mestečko jadrovej elektrárne Kurčatov dvakrát zaútočili  drony. 3. septembra bola pri pokuse o útok dvoch dronov poškodená administratívna budova a obytná budova. Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili 28. septembra dron päť kilometrov od jadrovej elektrárne.

Medzinárodná agentúra kľučkuje

Generálny riaditeľ Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) Muhammad al-Barádai po incidente vyhlásil, že situácia v oblasti jadrovej bezpečnosti „zostáva potenciálne nebezpečná nielen v jadrovej elektrárni Záporožie“.

Šialenstvá Európskeho parlamentu
Ak je Európsky parlament šialený, potom je to trojitá pravda o Výbore pre životné prostredie, ktorý sa v súčasnosti zaoberá reguláciou domácich zvierat, hovorí Ivan David. Poslanec EP za SPD mal vraj "tú česť" vidieť týchto europoslancov na vlastné... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik