NOVÁ VLÁDA DRŽÍ FORMU! DEMOKRATI na pokraji zrútenia! Boja sa o červené denníčky!
02 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Nová vláda si drží formu a s mainstreamom je ochotná spolupracovať iba v nevyhnutných prípadoch. Demokrati sú z toho úplne zúfali a netaja sa tým, že majú strach o im naklonené červené denníčky.

Rokovanie novej vlády Roberta Fica, ktoré sa má začať dnes o 14:00 hod. mal byť bez účasti novinárov napokon s účasťou novinárov bude.

Demokrati, su z toho úplne bez seba a vyjadrili sa na sociálnej sieti. Majú strach o im naklonený mainstream a obavy z toho, že informácie sa budú k občanom dostávať najmä: "....cez svoje spriaznené bulvárne a dezinformačné médiá, či sociálne siete," ako uviedol Kristián Čekovský (Demokrati).

"Nová vláda už umlčiava médiá. Čakali sme, že to príde, ale nie, že tak rýchlo," píše Čekovský na sociálnej sieti Demokratov.

"Pred voľbami som upozorňoval, že strany ako Smer, či SNS majú vo svojej mentálnej a hodnotovej výbave boj proti slobodným médiám a novinárom, ktorí im pozerajú na prsty. Ich obdiv k režimu Viktora Orbána už pred voľbami znamenal, že Slovensko sa v prípade úspechu týchto politikov, vyberie maďarskou cestou reštrikcií. Je to tu," dodáva.

"Postupne sme sa dozvedali mená celej antinovinárskej úderky, ktorá doteraz plávala v dezinformačných vodách. Od ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, cez jej štátneho tajomníka Štefana Kuffu, predsedu výboru pre kultúru a médiá Romana Michelka, až po radových poslancov novej koalície, ktorí sú kedykoľvek pripravení novinárom ukázať, kde je ich miesto a len tak z pasie ich nepustiť na tlačovku, na ktorú ich sami zavolali. Dnes sme sa dozvedeli, že ich nechcú pozvať ani na ROKOVANIE VLÁDY SR (!). A to už je iná káva. V minulom období nebola ani počas covidu taká krízová situácia, počas ktorej by novinári nemohli byť prítomní na rokovaní vlády," vysvetľuje sklamaný Čekovský.

"Napriek tomu, že po kritike sa novinári na rokovaní predsalen zúčastnia, vláda ukázala, ako chce teraz fungovať. Šéf poradcov premiéra Erik Kaliňák už poradil Ficovi, aby nebral na zahraničné cesty niektorých novinárov zo serióznych médií. Podobné postoje vidíme od viacerých členov vlády," prináša svoj názor člen strany, ktorá v predčasných parlamentných voľbách nedosiahla ani tri precentá.

"Predpokladám, že informácie chcú k občanom dostávať najmä cez svoje spriaznené bulvárne a dezinformačné médiá, či sociálne siete. Ľudia si tak čoraz ťažšie prečítajú a vypočujú objektívne, či neskreslené informácie. A to sa ešte nedostali k prepisovaniu zákonov. V momente, keď začnú meniť mediálnu legislatívu, v ohrození je nielen RTVS, ale všetky nezávislé médiá. Držme si klobúky. My sme tu a aj naďalej budeme bojovať za demokraciu a slobodu médií." pripomína Čekovský na stránke Demokrati.

Čo Demokratom pripomenuli ľudia v komentároch? Vyberáme z nich

-Ale no tak..zoberte si rovnaky meter..vy ste vypinali alternativne weby a bolo to demokraticke a spravne podla vas..tak tato vlada vypne meinstrim a bude to demokraticke ako ste to vy robili..pouzije len a len vasu medicinku..

-Niekomu nechuti ich vlastna medicina? Presne takto treba na nich a naj bude ich este zablokovat.

-Keby viedli serióznu novinárčinu, necucali si z prsta a nešľahali to na papier nemuseli mať dnes stiahnuté chvosty.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik