NEBUDEM OPAKOVAŤ MAINSTREAMOVÉ HLÚPOSTI! Šándor povedal, ako je to s Ukrajinou naozaj
02 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Generál v zálohe Andor Šándor, skúsený bezpečnostný expert a bývalý šéf vojenskej rozviedky Armády ČR, okomentoval v rozhovore pre české Radio Prostor  vedenom ekonómkou Markétou Šichtařovou aktuálny vývoj na Ukrajine, ktorá podľa jeho slov nemôže s Ruskom vyhrať. "S Ukrajinou to nedopadne vôbec dobre, Rusko z nej chce urobiť mrzáka, bude to znamenať veľké bezpečnostné problémy pre Európu," uviedol. Konflikt na Blízkom východe vníma Šándor ako nebezpečný, očakáva, že bude mať množstvo negatívnych dopadov ako pre Izrael, tak aj z hľadiska medzinárodnopolitického. informujú české Parlamentní Listy.

Šichtařová úvodom spomenula, že ju veľmi pobavili slová, ktoré si o Šándorovi našla na Wikipédii, z ktorej cituje: „Jeho názory pravidelne publikuje server ParlamentníListy.cz, ktorý je v českom mediálnom prostredí pokladaný za manipulujúci a napomáhajúci ruskej propagande. Šándor opakovane vyjadroval proruské postoje a rétoriku, pomocou dezinformácií spochybňoval aktivity Ruska v západnej Európe. Putina sa opakovane zastáva a bagatelizuje jeho zločiny so slovami, že Putin nie je hlúpy.“

„Wikipédii som dávno prestal venovať veľkú pozornosť. Nebudem sa znižovať na úroveň toho, kto to napísal, nazval by som ho hlupákom, ktorý nie je schopný pochopiť, čo v Parlamentných Listoch.cz a kdekoľvek inde hovorím,“ reagoval Šándor v programe Priestor pre dvoch.

Ukrajina jednoducho nezvíťazí

Jedným slovom dodáva, že nemá rád Rusko a jeho zahraničnú politiku, a odsudzuje ruský konflikt na Ukrajine. Zároveň však upozorňuje, že „... to ale neznamená, že budem opakovať mainstreamové hlúposti o tom, ako Ukrajina víťazí a ako Rusi prehrávajú,“ pokračuje Šándor a dodáva: „Ak si akosi vsugerujeme tento fakt, tak sa musíme v každom prípade mýliť ,“ zdôraznil.

V tomto kontexte konštatoval, že Ukrajina z vojny s Ruskom nevyjde ako víťaz: „Bohužiaľ tá situácia je taká, že Ukrajina nevyhráva, máme tú silnú opotrebovávaciu vojnu, ktorú v tejto situácii a po 7. októbri jednoducho Ukrajina nemôže vyhrať,“ konštatoval so zmienkou eskalujúceho vojnového konfliktu na Blízkom východe, ktorý vojnu na Ukrajine teraz zatieňuje.

Studená sprcha pre Zelenského: KLAME SÁM SEBE! Nevyhrávame, ale skúste mu to niekto povedať...
Vojna na Ukrajine pokračuje a prezident Volodymyr Zelenskyj opäť prehovoril k svojim spoluobčanom. Nie však o situácii pri Robotyne, momentálne asi najsledovanejšom mieste frontu, ale v Čiernom mori, ktoré Zelenskyj vníma ako ďalšie bojisko.... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Zbožné priania nie sú realita

„Je mi to jednoducho ľúto, ale aby som tu tvrdil ako mnoho ľudí, ktorí vystupujú v mainstreamových médiách a už vlani hovorili, že keď to takto pôjde, tak Ukrajina oslobodí Krym, dokonca to hovoril aj náš pán prezident. Ukáže sa, že to nie je pravda, a ja jednoducho nebudem zbožné priania vydávať za realitu. Taký je fakt a obávam sa, že s Ukrajinou to nedopadne vôbec dobre a že budeme čeliť veľkému zamrznutému problému, kedy Rusi budú konštantne ničiť Ukrajinu a bude to vytvárať veľké bezpečnostné problémy pre Európu. Odkláňa to americký hlavný záujem, a to je problém nastupujúcej silnej Číny,“ povedal generál v zálohe.

Záujmom Ruska je podľa Šándora Ukrajinu akýmkoľvek spôsobom rozbiť a potom ju ďalej podkopávať a akokoľvek politicky zdolať. „Rusko chce z Ukrajiny urobiť mrzáka. Za takejto situácie to nie je žiadna výhra pre nikoho, bude to veľký problém pre Európu na mnoho rokov,“ zopakoval.

Poradca Zelenského PRIZNAL: Vládni predstavitelia KRADNÚ, AKOBY NEBOLO ZAJTRAJŠKA!
A Biden tlačí na Ukrajinu ďalšie miliardy! Vrchný poradca ukrajinského prezidenta Volodymyr Zelenskyj údajne priznal, že korupcia je v bývalom sovietskom štáte taká rozšírená, že úradníci „kradnú, ako keby nebolo zajtrajška“, informuje americký... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Je to fér voči Ukrajincom?

Poskytovanie peňazí a zbraní Ukrajine nevidí ako investíciu, ktorá sa nám časom vráti, povedal z bezpečnostného pohľadu. „Vždy som hovoril, že ak si myslíme, že Ukrajina môže túto vojnu vyhrať, tak im dajme všetko, čo potrebujú, a hneď, ale to my nerobíme. Konflikt sa udržuje tak, že aj v Ukrajincoch len potom silnie pocit, že môžu vyhrať, ale je to voči nim fér? Je fér im hovoriť, že to môžu vyhrať?“ premýšľal bezpečnostný expert.

Stranou nezostal ani konflikt medzi Izraelom a Palestínou

„Izrael má právo na obranu, ale tá obrana by mala byť primeraná. Osobne si fakt nemyslím, že likvidácia Gazy – a niektoré zábery, ktoré vidíme, nie sú príliš povzbudivé – nie sú presne cielené útoky. Preto si myslím, že proporcionalita nebude dosiahnutá, čo bude podnecovať krajiny, ktoré sa v tom angažujú – Blízky východ a pod., ale aj veľké moslimské menšiny v západnom svete. Izraelčania môžu mať veľké straty. Myslím, že tá invázia bude mať množstvo negatívnych dopadov ako pre Izrael, tak aj z hľadiska medzinárodnopolitického. A je otázka, či to vyrieši tú situáciu. Predstava, že Izrael vymaže Hamas z povrchu sveta, je celkom naivný,“ doplnil Andor Šándor.

„Mne ten konflikt príde veľmi nebezpečný s tým, že je potrebné naň nazerať komplexne. Áno, Izrael má právo sa brániť, ale aby sme sa niekam posunuli a nevytvorili ďalšie predpoklady pre obrovské problémy, tak tá obrana by mala mať trochu proporcie, nezdá sa mi, že ten útok a obrana je proporcionálna pred tým, kto Izrael napadol,“ dodal.

IZRAELSKÝ PLÁN - vyčistiť si územie!
Izrael priznal plán na presídlenie 2,3 milióna obyvateľov Gazy do Egypta, informuje agentúra EP. Chcú sa ich zbaviť Izraelská vláda potvrdila existenciu tajného plánu na presídlenie všetkých obyvateľov pásma Gazy do Egypta, uvádza agentúra... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!