MINISTER RAŠI ZASIAHOL! Remišovej časopis, ktorý vydávalo MIRRI končí!
02 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši dnes zastavil vydávanie časopisu Lepšie Slovensko, ktorý ministerstvo platilo z eurofondov.

Už v minulosti sme kritizovali, že moji predchodcovia, najmä bývalá ministerka Veronika Remišová, tento časopis hrubo zneužila na svoju propagáciu pred voľbami. V prvom čísle, ktoré vyšlo vo februári, keď už bolo jasné, že idú predčasné voľby, mala štyri fotografie, v ďalších dvoch spolu päť,“ upozornil Raši.

Časopis išiel do takmer pol milióna domácností v krajských mestách 

„Aj distribúcia tohto časopisu, ktorý mal pôvodne informovať o realizovaných a plánovaných eurofondových projektoch, bola zle nastavená. Napríklad, vôbec sa nedostal ľuďom, ktorí žijú v menších mestách alebo obciach v regiónoch. A eurofondy sú predsa na to, aby sa životná úroveň v regiónoch vyrovnala životnej úrovni vo veľkých mestách, upozornil Raši.

Za 6 vydaní časopisu ministerstvo zaplatilo len za tlač a distribúciu spolu viac ako 350 000 eur s DPH. „Preto som dal pokyn, ak má ministerstvo propagovať eurofondy, nech to spraví tak, aby sa informácie dostali všetkým občanom,“ uzavrel Raši.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik