Zelenskyj s ružovými okuliarmi: Úspechy Ukrajiny budú v knihách dejepisu
02 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

„Moderný svet“ je príliš zvyknutý na úspech a „kolosálne“ úsilie národa zatlačiť ruskú inváziu nie je ocenené, povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj národu vo svojom nočnom príhovore k národu, informuje americký portál Breitbart.

Mnohí neočakávali, že Ukrajina prežije ruskú inváziu, keď prišla, ale teraz si neuvedomujú, aké ťažké to bolo, povedal Zelenskyj v rámci svojho nočného televízneho prejavu v poznámkach, ktoré sa opäť zdajú byť vyjadrením obáv z toho, ako dlho to bude vojna trvať a koľko to bude stáť.

Západ očakával príliš rýchly úspech

Zelenskyj v reakcii na predchádzajúce komentáre, v ktorých karhal svojich západných sponzorov za to, že chcú, aby vyhral vojnu rýchlejšie, povedal do kamery v utorok večer v poznámkach reprodukovaných ukrajinským štátnym vydavateľstvom Ukrinform, že: „Moderný svet je usporiadaný tak, že si zvykol na príliš rýchly úspech." V júni Zelenskyj kritizoval ľudí v zahraničí za to, že si mysleli, že vojna na Ukrajine je ako vojnový film, ktorý bude čoskoro úhľadne ukončený.

Dlhá vojna
Vo svojom prejave Zelenskyj tiež poukázal na zjavné pokrytectvo v tom, ako vnímal zahraničné názory na vojnu, keď povedal, že západní pozorovatelia najprv neočakávali, že Ukrajina vojnu prežije, a potom to považovali za samozrejmosť, keď prežila. Pokračoval: „Keď sa začala totálna agresia, mnohí vo svete očakávali, že Ukrajina neobstojí. Teraz sa tie obrovské veci, ktoré robia naši ľudia, všetci naši vojaci, jednoducho považujú za samozrejmosť."
 
Konvenčnú vojnu nikto nečakal
To, že ukrajinskí podporovatelia NATO neočakávali, že krajina odrazí ruskú inváziu, keď prišla minulý rok, otvorene priznali niektorí lídri vrátane britského ministra pre ozbrojené sily Jamesa Heappeyho, ktorý na konferencii minulý mesiac implicitne uviedol, že: "Plánovalo sa, že Británia bude podporovať podzemný odpor, nie konvenčnú obranu."
 
Povedal, že najmodernejšie anglo-švédske rakety NLAW, ktoré sa dostali na titulky po celom svete, keď v prvých dňoch cesty zničili množstvo ruských tankov, boli v skutočnosti určené na to, aby ich dostali bojovníci za slobodu po porážke ukrajinského národa.
Nevyhrávame. Ale skúste to Zelenskému povedať!

článku časopisu Time, novinár Simon Schuster Zelenského opísal ako človeka, ktorý je sklamaný z toho, že ho partneri, predovšetkým Západ, nepodporujú viac, ale o to viac osobne veria vo víťazstvo Ukrajiny v boji s ruskými agresormi.

A tu nastal problém.

„Klame sám sebe. Naše možnosti sú vyčerpané, nevyhrávame, ale skúste mu to niekto povedať,“ povedal Schusterovi jeden zo Zelenského poradcov.

Zelenskyj vraj tiež dúfal, že sa mu podarí efektívne zatočiť s korupciou na Ukrajine, ale ako ide čas, zisťuje, že sa to zrejme nedarí tak dobre, ako by si pravdepodobne prial.

Timesy pokračovali tvrdením, že predstavitelia v Kyjeve začínajú veriť, že v dôsledku ťažkých obetí za posledný rok a pol už nemusí byť dostatok vojakov na víťazstvo vo vojne.

Aj keby Spojené štáty dodali všetky potrebné zbrane, jeden z poradcov uviedol: "Nemáme mužov, ktorí by ich použili."

Poradca Zelenského PRIZNAL: Vládni predstavitelia KRADNÚ, AKOBY NEBOLO ZAJTRAJŠKA!
A Biden tlačí na Ukrajinu ďalšie miliardy! Vrchný poradca ukrajinského prezidenta Volodymyr Zelenskyj údajne priznal, že korupcia je v bývalom sovietskom štáte taká rozšírená, že úradníci „kradnú, ako keby nebolo zajtrajška“, informuje americký... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik