Studená sprcha pre Zelenského: KLAME SÁM SEBE! Nevyhrávame, ale skúste mu to niekto povedať...
02 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Vojna na Ukrajine pokračuje a prezident Volodymyr Zelenskyj opäť prehovoril k svojim spoluobčanom. Nie však o situácii pri Robotyne, momentálne asi najsledovanejšom mieste frontu, ale v Čiernom mori, ktoré Zelenskyj vníma ako ďalšie bojisko. Bojisko úplne zásadné pre celý svet. A zdôraznil, že čím slabšie bude Rusko v Čiernom mori, tým bezpečnejším miestom bude celý svet. Avšak úder strieda úder nielen v Čiernom mori, píšu české Parlamentní Listy. Pusu na špacír si pustili aj Zelenského spolupracovníci - Klame sám sebe. Naše možnosti sú vyčerpané, nevyhrávame, ale skúste mu to niekto povedať...

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opäť prehovoril k svojim spoluobčanom. Popísal situáciu v Čiernom mori a zdôraznil, že čím slabšie Rusko v Čiernom mori bude, tým bezpečnejším miestom bude celý svet.

Podľa Zelenského sa situácia zmenila

„Počas vojny v plnom rozsahu sme dokázali, že keď Ukrajina spolu so svojimi partnermi obnoví bezpečnosť Čierneho mora, získa svet dividendy z väčšej bezpečnosti pre ostatné regióny. To siaha od potravinovej bezpečnosti po sociálne zabezpečenie, pretože stabilita trhu s potravinami ovplyvňuje politickú stabilitu mnohých krajín v komplikovaných afrických a ázijských regiónoch. Je veľmi dôležité, že vďaka ukrajinskej odvahe prakticky vytlačíme ruskú flotilu z východnej časti Čierneho mora – Rusko nemôže využiť naše more na rozšírenie svojej agresie do iných častí sveta, ako to urobilo so Sýriou. Keď Rusko spôsobilo humanitárnu katastrofu v Sýrii, využilo Čierne more ako svoju základňu a neskôr náš Krym ako základňu pre ruské vojenské operácie. Teraz sa situácia zmenila. Zásadne zmenila,“ povedal spoluobčanom ukrajinský prezident.

Do USA vyráža EURÓPSKY PUTOVNÝ CIRKUS na podporu Ukrajiny!
Najbližší spojenci Ukrajiny plánujú v Amerike útočiť šarmom! Cieľom európskych politikov je cestovať po USA, aby podporili Ukrajinu. Je to odpoveď na výzvy niektorých zákonodarcov Republikánskej strany, aby Washington prerušil prísun pomoci,... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Udelil štátne vyznamenania

Konštatoval, že hovoril s veliteľmi všetkých operačných smerov aj s vrchným veliteľom obranných síl Ukrajiny a poďakoval všetkým vojakom, či už pri Avdijivke alebo inde, za prácu, ktorú odvádzajú. Potom sa vrátil k situácii v Čiernom mori.

„Dnes som usporiadal zvláštnu ceremóniu udeľovania štátnych vyznamenaní našim vojakom, ktorí posilňujú ukrajinskú moc v bitke na mori. Vojaci námorníctva a pohraničnej stráže, ktorí bránia naše vody. Vojaci obranného spravodajstva a bezpečnostné služby. Inžinieri, ktorí vytvárajú naše nové zbrane – naše námorné drony – a zaisťujú ich fungovanie. Všetko sú to chlapci, ktorí sa nemôžu verejne ukazovať a ich mená nemožno viazať na konkrétne udalosti. Zatiaľ, kým bude vojna pokračovať. Ale naozaj si zaslúžia vďaku štátu a ľudu. Poďakoval som im v mene všetkých Ukrajincov,“ zdôraznil Zelenskyj.

Prisľúbil, že Ukrajina skutočne urobí všetko pre to, aby uchránila svoju nezávislosť. Potvrdil tak to, o čom sa rozpísal už časopis Time, že totiž neochvejne veria vo finálne víťazstvo Ukrajiny napriek akýmkoľvek ťažkostiam.
Ukrajinský prezident Zelenskyj má problém!
Používatelia sociálnej siete X negatívne hodnotili vyjadrenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k diskusii k víkendových rokovaní diplomatov na Malte, ktorých cieľom bolo hľadať mierové riešenie vojny na Ukrajine, kde sa stretli... Čítať ďalej
30 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová
 
„Moderný svet si rýchlo zvyká na úspech. Keď sa začala totálna agresia, mnohí po celom svete očakávali, že Ukrajina neodolá. Neuveriteľné veci, ktoré naši ľudia, naši vojaci robia, sú teraz vnímané ako samozrejmosť. Úspech Ukrajiny v bitke o Čierne more je tým, čo bude v učebniciach dejepisu, aj keď sa o ňom teraz tak často nehovorí. Ale... Nech je to čokoľvek, musíme urobiť svoju časť – chrániť našu krajinu, ukrajinskú nezávislosť, naše životy, našu kultúru, ukrajinskú slobodu. A my to ochránime!“ zdôraznil Zelenskyj.
 

Nevyhrávame, ale skúste mu to niekto povedať!

Pokiaľ ide o už spomínaný článok časopisu Time, novinár Simon Schuster v ňom Zelenského opísal ako človeka, ktorý je sklamaný z toho, že ho partneri, predovšetkým Západ, nepodporujú viac, ale o to viac osobne veria vo víťazstvo Ukrajiny v boji s ruskými agresormi.

A tu nastal problém.

„Klame sám sebe. Naše možnosti sú vyčerpané, nevyhrávame, ale skúste mu to niekto povedať,“ povedal Schusterovi jeden zo Zelenského poradcov.

Zelenskyj vraj tiež dúfal, že sa mu podarí efektívne zatočiť s korupciou na Ukrajine, ale ako ide čas, zisťuje, že sa to zrejme nedarí tak dobre, ako by si pravdepodobne prial.

 

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik