Stane sa Česko DOČASNOU ÚSCHOVŇOU slovenských ministrov? Komu bude robiť poradcu Čaputová?
02 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Podľa českého portálu litterate.cz je nádejou pre slovenských ministrov z vlády, ktorú práve vyprášili Fico a Pellegrini - Česká republika! Budú z nich poradcovia. "Neschopa k neschopovi sadá," píše portál.

Prvá lastovička už je tu. Jaroslav Naď, nad ktorým sa vznáša, ako píše Jaroslav Štefec na svojom facebooku, trestné stíhanie za kšefty na slovenskom ministerstve obrany, bude poradcom - nemusíte hádať dvakrát - Jany Černochovej!

Nehovoriac o tom, že Slovensko dokonale odzbrojil, keď všetko, čo bolo požadované, poslala vláda Igora Matoviča a Eduarda Hegera na Ukrajinu a otvorila tak cestu pre dodávky amerických zbraní. Doma kasírovať všetky provízie už ale Naď nestihol, holt, tie nešťastné voľby, tak to doženie v Česku.  

Stručná správa na webe Ministerstva obrany Českej republiky hovorí:

Bývalý slovenský minister obrany Jaroslav Naď bude od 1. novembra odborným poradcom ministerky obrany pre zahraničné vzťahy a oblasť česko-slovenskej obrannej a priemyselnej spolupráce.

„Som rada, že budem spolupracovať s Jaro Naďom a môžem využiť jeho neoceniteľné skúsenosti. Vnímam ho ako skvelého ministra obrany a kolegu a teším sa na našu ďalšiu spoluprácu,“ uviedla ministerka obrany Jana Černochová.

„Vďaka našim vynikajúcim vzťahom a spoločným záujmom sa nám podarilo realizovať doslova historické projekty pre slovenské a české ozbrojené sily. Spolupracovali sme a fungovalo to. Veľmi si vážim ponuku ministerky Černochovej, rád poskytnem svoju odbornosť a skúsenosti,“ komentoval Naď a dodal, že obe krajiny doteraz nevyčerpali všetky možnosti spolupráce, preto sa teší na jej ďalšie prehlbovanie.

Česká republika so Slovenskou republikou v poslednej dobe napríklad intenzívne spolupracovala pri nákupe BVP, zaisťuje spolu s ďalšími krajinami V4 ochranu jeho vzdušného priestoru do doby, než Bratislava dostane nové F-16 a na Slovensku v Lešti pod českým vedením pôsobí Mnohonárodné bojové zoskupenie Slovensko (MN BG SVK) ako súčasť snahy posilniť východné krídlo Severoatlantickej aliancie.

Jaroslav Naď bude pôsobiť v rámci Agentúry pre medzivládnu obrannú spoluprácu (AMOS) Ministerstva obrany.“

Reakcia generála Viktorína na Naďove nové miesto. Toto sú jeho záujmy!
Jaroslav Naď, exminister obrany SR, ktorý kandidoval s ďalšími odídencami z OĽaNO za stranu Demokrati dlho bez práce neostal. Na sociálnej sieti sa pochválil, že dostal ponuku zo zahraničia a jedným dychom aj dodal, že sa teší na spoluprácu a nové... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

A Jaroslav Štefec glosuje:

„Má to ale svoju logiku! Pripravované obrie „nákupy“ úplne nezmyselného vybavenia pre AČR, počnúc guľometmi Minimi, cez vrtuľníky Viper, tanky Leopard a obrnené transportéry CV90 až po „superstíhačky“ F-35 je predsa treba riadne ošetriť a nasmerovať provízie a „marže“ do správnych vreciek. Kto by to dokázal lepšie, než veleskúsený Jaroslav Naď!

No a keď sa dielo podarí, môžu do Ameriky, krajiny zasľúbenej, kde moji priatelia čakali, že sa pán Naď presunie, odcestovať s pani Černochovou spoločne. Vláda USA je im už teraz za mnohé vďačná.“

Takže Česká republika bude dočasná úschovňa a zároveň pokladnička pre neschopných slovenských politikov. Pretože Naďa si Černochová rozhodne neplatí zo svojho. Časom sa tu možno v úlohe poradcov usídlia všetci tí, ktorých sa Slováci vo voľbách prednedávnom zbavili. My na to máme! 

A budú nielen tančíky a lietadielka. Matovič možno poradí Rakušanovi, ako vylepšiť policajný štát, aby nikto ani nehlesol, inak neprežije väzbu. Nakoniec dôjde aj na Čaputovú, (ak teda nezamieri za zásluhy vyššie do euroatlantických hodnotových štruktúr) a usídli sa nám na Pražskom hrade. Môže robiť poradkyňu pre čokoľvek, pretože zjavne nerozumie ničomu, teda sa nebude nepríjemne vymykať. A český daňový poplatník to zaplatí.

Takýto „side effect“ slovenských volieb Česi teda nečakali.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik