Národniar Ševčík vyzýva ministra: TOTO je čistá AROGANCIA MOCI!
01 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Ivan Ševčík (SNS) konštatuje, že to, čo sa deje v polícii, je čistá arogancia moci. Na Telegrame informuje o dvoch závažných faktoch, vďaka ktorým hovorí, že drzosť služobných funkcionárov polície nemá obdobu. Vyzval preto Matúša Šutaja Eštoka, aby proti konaniu týchto funkcionárov podnikol účinné kroky.

Po tom, ako čurillovci získali status oznamovateľov, ich nový minister postavil mimo službu. Ševčík však má informácie, že aj napriek tomu v pondelok nastúpili do práce, navyše bol jeden z nich Petrom Juhásom bez vedomia ministra poverený dôležitou funkciou. Minister chce Juhása nahradiť Branislavom Zurianom. Šutaja Eštoka Ševčík požiadal, aby vydal pokyn robiť personálne zmeny len s jeho súhlasom.

Status oznamovateľov

Skupina vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) okolo Jána Čurillu získala status takzvaného chráneného oznamovateľa. Správy o získaní statusu potvrdil ako ich právny zástupca Peter Kubina, tak aj šéf policajnej inšpekcie Peter Juhás. Status chráneného oznamovateľa obdržal napokon aj samotný Juhás. Udeliť im ho mala špeciálna prokuratúra na základe ich žiadosti o ochranu oznamovateľov protikorupčnej činnosti.

Skupina tzv. čurillovcov s Petrom Juhásom tak spadli pod patronát šéfky Úradu na ochranu oznamovateľov Zuzany Dlugošovej. Portál pripomína, že status chráneného oznamovateľa v praxi predstavuje nemožnosť urobiť akýkoľvek pracovný úkon voči oznamovateľovi zo strany zamestnávateľa, s ktorým oznamovateľ nesúhlasí. Každý takýto krok by tak musel odklepnúť samotný úrad.

Vojna v polícii! Čurillovci získali status chránencov. Čo to znamená?
Nominant na ministra vnútra Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD) chce ukončiť vojnu v polícii. Ako sa zdá, nebude to však mať vôbec jednoduché. Špeciálna prokuratúra, pod taktovkou Lipšica urobila rýchly krok, ktorým podľa všetkého "Čurillovcov" na polícii... Čítať ďalej
18 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Podľa zákona postavení mimo službu

"Šéf rezortu vnútra rozhodol o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby u šiestich príslušníkov Policajného zboru, tak ako mu to prikazuje zákon o štátnej službe príslušníkov policajného zboru, podľa ktorého sa policajt musí dočasne pozbaviť výkonu štátnej služby, ak je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu," informovalo ministerstvo vnútra o rozhodnutí Matúša Šutaja Eštoka.

Napriek tomu v práci?

Mimo výkon štátnej služby postavení čurillovci aj napriek personálnemu opatreniu prišli údajne do roboty. Pýtam sa ich nadriadeného, asi pána Daňka, prečo im nezobral služobné preukazy, vstupné karty a zbrane,“ uvažuje Ševčík.

UNIKLA komunikácia ČURILLOVCOV po suspendovaní: SO VŠETKÝMI EŠTE VYJ**EME! (FOTO)
Zdá sa, že vysporiadať sa s kauzou čurillovcov nebude také jednoduché, ako by sa zákonu mohlo zdať. Trvá už čosi viac, ako dva roky a nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa ich hneď po nástupe do funkcie pokúsil postaviť mimo službu. A... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Fukcionár Ďurka

„Šéf inšpekcie pán Juhás údajne napevno ustanovil do funkcie riaditeľa OBKOK-u (Odbor boja proti korupcii a organizovanej kriminalite, pozn. red.) pána Ďurku. Ten bol len poverený výkonom dočasne  neobsadenej funkcie.  Ustanovil ho údajne už po tom, ako bol Ďurka postavený mimo výkon  štátnej služby. Rýchlo, potajomky, bez vedomia ministra,“ hovorí Ševčík o spornom kroku ďalšieho vyšetrovateľa.

Generál vo výslužbe Ivan Ševčík, foto: TASR

Juhásov možný nástupca

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) chce, aby sa šéfom Úradu inšpekčnej služby stal Branislav Zurian. Požiada preto o zvolanie brannobezpečnostného výboru, na ktorom poslanci kandidáta vypočujú. Informoval o tom po stretnutí s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) na rezorte vnútra.

"Budem rád, ak týmto výborom prejde, aby ho vláda tento týždeň vymenovala," poznamenal minister.

Prosba ministrovi

„Treba preveriť aj ďalšie personálne rozkazy,“ myslí si Ševčík a dodáva, že najkompetentnejším je v tomto prípade minister.

„Pán minister, preverte si prosím tieto info a ako minister vydajte pokyn Vám podriadeným útvarom, aby personálne zmeny robili len s Vaším súhlasom,“ odkazuje Ševčík Matúšovi Šutajovi Eštokovi.

Minister vnútra chce, aby sa šéfom Úradu inšpekčnej služby stal B. Zurian
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) chce, aby sa šéfom Úradu inšpekčnej služby stal Branislav Zurian. Požiada preto o zvolanie brannobezpečnostného výboru, na ktorom poslanci kandidáta vypočujú. Informoval o tom po stretnutí s premiérom... Čítať ďalej
30 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!