Zurian šéfom ÚIS? NEPODPORÍME, tvrdí svorne KDH i SASKA
31 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana by mal vo štvrtok (2. 11.) vypočuť Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť ako kandidáta na šéfa policajnej inšpekcie. Začali sa však už objavovať nesúhlasné hlasy.

Vypočutie kandidáta na funkciu riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) by sa malo začať o 9.00 h. Návrh Zuriana do tejto pozície avizoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Bol by rád, keby vláda Zuriana do funkcie menovala ešte tento týždeň.

Holečková: KDH nepovažuje Zuriana za vhodného kandidáta 

Zurian nie je podľa KDH vhodným kandidátom na post šéfa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Pre TASR to uviedla predsedníčka poslaneckého klubu hnutia Martina Holečková s tým, že hnutie jeho kandidatúru nepodporí.

"Vzhľadom na medializované kontakty pána Zuriana s obvinenými osobami nepovažujeme jeho návrh na šéfa inšpekcie za vhodný a KDH ho nepodporí," uviedla Holečková. Hnutie si zároveň podľa jej slov nemyslí, že Zurian dokáže ukončiť vojnu v polícii, zvýšiť dôveru v túto inštitúciu a upokojiť celospoločenskú situáciu.

Krúpa: SaS nepodporí B. Zuriana ako šéfa policajnej inšpekcie

Opozičná SaS tiež nepodporí bývalého šéfa NAKA Branislava Zuriana ako kandidáta na šéfa ÚIS. Uviedol to poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Krúpa v stanovisku pre TASR. Poukázal na viacero pochybností v súvislosti so Zurianom.

"Nevyšetrené podozrenia voči jeho osobe vzbudzujú otázniky. Nedá sa vylúčiť, či nebude v konflikte záujmov, keďže ho inšpekcia už vyšetrovala a tieto vyšetrovania boli zastavené generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom podľa paragrafu 363 Trestného poriadku. Preto jeho zvolenie nepodporíme," skonštatoval Krúpa.

MINISTER VNÚTRA MATÚŠ ŠUTAJ EŠTOK NEPORUŠIL ZÁKON!
Minister vnútra postupoval pri šiestich obvinených policajtoch v súlade so zákonom a nepotreboval súhlas úradu na ochranu oznamovateľov, píše na stránke Právne listy právnik Jozef Hutár. Šimečkov mainstream to ignoruje! Zatiaľ čo niektoré... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik