Zachránia ukrajinskí utečenci Európu?
01 | 11 | 2023 I Milan Laca

Téma utečencov je čoraz pálčivejšia. Ruský politológ tvrdí, že ukrajinskí utečenci môžu zachrániť Európu.

Migrácia narastá 

Boje medzi Izraelom a pásmom Gazy viedli k nárastu počtu utečencov v Európe. Je pravda, že vedenie EÚ sa snaží nahradiť pôvodné európske obyvateľstvo ľuďmi z Afriky a Blízkeho východu? Ktoré krajiny sa tomu bránia? Ako môžu ukrajinskí utečenci zachrániť Európu pred vyhynutím? Pre denník Pravda.Ru vysvetľuje politológ Anton Bredichin.

V pohybe sú milióny

"Podľa OSN sa len tento rok stalo utečencami 114 miliónov ľudí. Ide o nový faktor nestability v Európe. K stretom s migrantmi v Nemecku, Francúzsku, Belgicku a ďalších krajinách vždy dochádzalo. Dochádzalo k vraždám a znásilneniam. Nedá sa ešte povedať, že s intenzifikáciou utečencov na Blízkom východe sa Európa ponorila do priepasti medzietnických konfliktov", hovorí politológ.

Európske snahy o "oživenie"

V posledných desaťročiach vznikajú v Európe pravicové strany veľmi neumierneného charakteru. Ich úlohou je oživenie európskych národov, zachovanie európskych národov a zabránenie politike nahradenia obyvateľstva. Tá je dnes hlavným vektorom, ktorý Európska únia presadzuje. Politika EÚ spôsobuje, že v budúcnosti na európskom kontinente nebudú žiadne európske národy, ale ich nahradia ľudia z Blízkeho východu, Afriky a iných regiónov sveta.

Kto je proti?

Rôzne strany preto už dlho pracujú proti takejto politike. Získavajú veľkú podporu od obyvateľstva. Je to Nemecko, Švédsko, Fínsko, či Rakúsko. Príkladom sú Poľsko a Maďarsko. Sú  to dva štáty, ktoré sú síce členmi EÚ, ale úplne obmedzujú migráciu na svoje územie. Ak sa migrant objaví na území týchto štátov, odchádza do Nemecka a Škandinávie. Príkladom pre mnohých sa môže stať politika Maďarska a Poľska. Ale aj Slovenska, kde je teraz nová vláda, veľmi konzervatívna. Možno sa pripojí aj Rakúsko a niektoré balkánske krajiny, hovorí Bredichin.

Do USA vyráža EURÓPSKY PUTOVNÝ CIRKUS na podporu Ukrajiny!
Najbližší spojenci Ukrajiny plánujú v Amerike útočiť šarmom! Cieľom európskych politikov je cestovať po USA, aby podporili Ukrajinu. Je to odpoveď na výzvy niektorých zákonodarcov Republikánskej strany, aby Washington prerušil prísun pomoci,... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Problém Berlína a Paríža

Nemecko a Francúzsko sa tentoraz opäť nevyhnú normám, ktoré stanoví Brusel. Preto budú hlavnými prijímajúcimi krajinami pre utečencov. Kam to vedie? Existujú predmestia Paríža, kde žijú len ľudia z Afriky, predmestie Berlína, kde žijú iba Turci. To svedčí  o jednom - nedôjde k integrácii, ale k substitúcii.

Spása - Urajinci

Práve na tejto vlne sa Európa snaží získať svoje záchranné lano v podobe ukrajinských utečencov. Najnovšie návrhy zákonov, ktorými sa zaoberá ukrajinská Najvyššia rada, hovoria o voľnom odchode obyvateľstva z Ukrajiny do Európy. Prirodzene, Ukrajinci sú mentalitou oveľa bližšie k Európanom ako Arabi. Európske vlády chápu, že je lepšie zvýšiť kvóty na prijímanie ukrajinských utečencov, ako nechať rovnakú kvótu pre utečencov z Blízkeho východu. Bude to veľmi silný manéver v nadchádzajúcom migračnom boji.

Hrozia zrážky?

Myslím si, že obyvateľstvo (domorodé aj utečenci),  bude pripravené vziať zbrane a začať otvorenú konfrontáciu. Ak vezmeme do úvahy, že politika multikulturalizmu je ničením obyvateľstva  a už vôbec nie budovaním rovnocennej spoločnosti, potom sa európski lídri a európske národy stretávajú práve s touto hrou, uzatvára politológ Anton Bredichin.

URAZENÝ Zelenskyj! Čo ďalej s vojnou?
Zelenskyj sa hnevá po neúspešnej návšteve USA. Ukrajinský prezident sa hnevá na svojich spojencov pre nedostatok pomoci, ale naďalej verí vo víťazstvo. Problémy Americký časopis Time uverejnil článok o problémoch, ktorým čelil prezident... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!