VEĽKÉ ROZPORY v opozícii! Jeden čihi, druhý hota (VIDEO)
31 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Premiér Robert Fico spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom vyhlásili, že Slovensko je pripravené zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie. Demonštrovala to pondelková nočná akcia zameraná na zvýšenie ochrany hranice s Maďarskom. No opozícia má výhrady. Je však zaujímavé, že ich názory sú úplne protichodné!

Mikulec bol nedočkavý

"Ako je zabezpečená bezpečnosť občanov SR, keď nebol zvýšený počet hliadok na hraniciach? Pán minister vnútra ešte nestihol?" Opýtal sa na sociálnej sieti ešte v nedeľu, teda tri dni po vymenovaní novej vlády, exminister vnútra Matovičovej vlády Roman Mikulec.

A hneď deň na to už sa na hraniciach niečo deje. To sa však zase nepáči Progresívnemu Slovensku (PS)! Narozdiel od Mikulca považuje nasadenie polície na hraniciach s Maďarskom za drahé divadlo. Cieľom Roberta Fica (Smer-SSD) a jeho vlády je podľa lídra PS a podpredsedu Národnej rady SR Michala Šimečku odpútanie pozornosti od skutočných problémov Slovenska, ako aj od "čistiek" v polícii.

Šimečka si hudie svoje

"Aktuálne divadlo na hranici iba mrhá financiami a ľudskými kapacitami našej krajiny. Skutočné riešenia si vyžadujú politickú odvahu a schopnosť dohodnúť sa v rámci Európskej únie," uviedol Šimečka. Podotkol, že tranzitná migrácia cez Slovensko viac ako mesiac prudko klesá. Dôvodom sú podľa neho opatrenia krajín na tzv. balkánskej trase a zmena počasia.

Šimečka asi nepovažuje fakt, že v  roku 2023 prekročilo hranicu so Slovenskom vyše 46 tisíc nelegálnych migrantov, za dostatočne závažný, aby sa ním Slovensko zaoberalo. A k tomu rapídnemu znižovaniu počtu migrantov: Líder PS už určite počul o vojne na Blízkom východe. Vzhľadom k tejto aktuálnej situácii očakáva celá Európa ďalšiu vlnu migrantov. Ale ani to, pravdepodobne, nie je pre Šimečku dostatočný argument.

NOČNÁ AKCIA NA HRANICIACH! Slovensko si nedáme (VIDEO)
Premiér Robert Fico spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom vyhlásili, že Slovensko je pripravené zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie. Demonštrovala to pondelková nočná akcia zameraná na zvýšenie ochrany hranice s... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

OCHRÁNIME SLOVENSKO PRED NELEGÁLNOU MIGRÁCIOU

Predseda vlády Fico v pondelok večer vyhlásil, že Slovensko je pripravené zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie. Demonštrovať to má nočná akcia zameraná na zvýšenie ochrany hranice s Maďarskom. Avizoval tiež pripravenosť použitia všetkých dostupných síl vrátane polície a armády. Zároveň všetky hraničné priechody, ktorými prechádzali nelegálni migranti, sú kontrolované policajnými hliadkami.

Fico, Šutaj Eštok, Kurilovská, foto: FB/Progresívne Slovensko

"V krátkom čase sa veľmi obávame výrazného zhoršenia migračnej situácie," zdôraznil Fico. Kritizoval prístup predchádzajúcej vlády k riešeniu situácie. V roku 2023 podľa jeho slov prekročilo hranicu so Slovenskom vyše 46 tisíc nelegálnych migrantov.

"Dosť bolo výhovoriek, že sa to nedá. Dosť bolo neschopných policajných funkcionárov, ktorí v bielej košeli z tepla bratislavskej kancelárie rozprávali, že nevedia zaručiť bezpečnosť našich občanov pred migrantmi. Dnes som spolu s premiérom prijal tvrdé opatrenia na ochranu našich hraníc a občanov," uviedol v pondelok na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

"Určite chvíľu potrvá, kým sa všetky nariadenia prejavia v praxi, ale nečakali sme ani minútu navyše a začali sme konať hneď. Slovensko sa musí správať ako hrdá a samostatná krajina, ktorá si vie vlastné hranice ochrániť sama," uzavrel novopečený minister.

PREMIÉR FICO: Slovensko je pripravené zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie
Slovensko je pripravené zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie. Demonštrovať to má nočná akcia zameraná na zvýšenie ochrany hranice s Maďarskom. Na hraničnom priechode Čunovo-Rajka to v pondelok večer deklaroval predseda vlády SR Robert... Čítať ďalej
30 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik