Prezidentka vymenovala nových sudcov Správneho súdu v Bratislave
31 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala v utorok šesť nových sudcov, ktorí budú pôsobiť na Správnom súde v Bratislave. V príhovore zdôraznila, že vznik správnych súdov patril ku kľúčovým bodom súdnej reformy.

Prezidentka priblížila, že poslaním správnych súdov je okrem iného chrániť práva fyzických i právnických osôb pred nezákonnými rozhodnutiami a postupmi orgánov verejnej správy. "Je to mimoriadne dôležité, pretože práve vo vzťahu občana k verejným inštitúciám často vzniká pocit nespravodlivosti," podotkla.

Neexistujú podľa nej malé a menej dôležité ani veľké a významnejšie súdne prípady. "Rovnako ako neexistuje malá či veľká nespravodlivosť. Každé vaše rozhodnutie bude významné," zdôraznila hlava štátu vo svojom príhovore.

Foto: FB/Zuzana Čaputová

Vymenovanými sudcami Správneho súdu v Bratislave sú Martin Hraboš, Simona Kočišová, Lucia Kúdelčíková, Marek Michaláč, Katarína Šmahovská a David Žák.

„Doktorka“ Cigániková s pobočníkom Szalayom pochválili novú ministerku
Obidvaja pozdravujú z ministerstva zdravotníctva, kde sa stretli so Zuzkou Dolinkovou, novou ministerkou. Aké majú z toho pocity? Szalay hovorí, že dobré. Že tak, ako je táto vláda katastrofa, tak ministerstvo zdravotníctva by mohlo byť oázou... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik