Prvá rada šéfa premiérových poradcov: NA ZAHRANIČNÉ CESTY BEZ KORPORÁTNYCH MÉDIÍ! (VIDEO)
01 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Každý predseda vlády potrebuje svoj poradný tím. Nemôže rozumieť všetkému, ale na druhej strane je za mnohé zodpovedný a za mnohými jeho rozhodnutiami stoja rozhovory práve s poradcami. Preto niet divu, že takýto tím bude potrebovať aj Robert Fico. Novým šéfom jeho poradného tímu je Erik Kaliňák. A ten má pre premiéra prvú radu...

Nový šéf poradcov premiéra Fica rekapituluje, ako sa Slovensko prezentovalo na samite v Bruseli, s čím mali problémy len slovenskí novinári bývalého hlavného prúdu. Kaliňák vo videu na Facebooku popisuje aj ich praktiky, ktorými dosiahli vyjadrenie estónskej premiérky. Tá ho po diplomatickej diskusii korigovala a Ficov priamy postoj ocenila. Na záver videa preto Kaliňák avizuje, aká bude jeho prvá rada Robertovi Ficovi.

Budú si musieť zvykať

Ten je spokojný, že aj v európskych rokovacích sálach sa ozýva hlas suverénneho Slovenska presadzujúci naše národné záujmy.

„Slovensko už nezahlasuje za protiruské sankcie, ktoré by poškodili nás. Nedovolíme presun peňazí z eurofondov, určených na podporu našich poľnohospodárov na ďalšie zbrojenie Ukrajiny,“sľubuje vo videu Kaliňák s tým, že ak máme dodatočne prispieť do rozpočtu EÚ, tak podľa Kaliňáka by tie financie mali ísť na boj proti nelegálnej migrácii. Slovensko nemôže tolerovať, že obrovská časť financií určených pre Ukrajinu, je spreneverená.

„A áno. Je koniec drancovaniu slovenskej armády. Na podporu rusko-americkej vojny už nedarujeme ani náboj,“ prezentuje ciele slovenskej zahraničnej politiky Kaliňák.

Andrej Stančík je sklamaný! Vie, kto bude novým šéfom poradcov premiéra
Andrej Stančík, bývalý štátny tajomník na ministerstve zahraničných vecí, ktorý ako člen strany Demokrati spolu s nimi skončil pred bránami parlamentu zverejnil na sociálnej sieti informáciu o ktorej informoval bývalý mainstream SME a z ktorej je... Čítať ďalej
29 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Nik nemal taký problém, ako slovenskí novinári

Erik Kaliňák konštatuje jeden paradox – najväčší problém so slovenskými zámermi a mierovou orientáciou krajiny mali na samite v Bruseli slovenskí novinári.

„Ako splašené kurence behali po chodbách a otravovali svetových lídrov, kým z nich nevyžmýkali aspoň jednu jedinú kritickú vetu voči Robertovi Ficovi, aby mohli hneď na Slovensku písať články a točiť reportáže o tom, ako vraj všetci nesúhlasia s Robertom Ficom,“ dokresľuje obraz fungovania niektorých médií nový šéf premiérových poradcov. Aby svoje slová potvrdil, púšťa Kaliňák dokrútku z reportáže jednej z televízií. V nej redaktor hovorí o postoji estónskej premiérky Kaje Kallas, ktorá Ficovi vyčíta dvojtvárnosť.

Chváli ju aj Soros

Ju Kaliňák nazýva liberálnou vojnovou jastrabkou a preto je prirodzené, že nebude súhlasiť s naším odmietaním Ukrajiny ako člena NATO a EÚ bez ohľadu na dôsledky. Kallasová za svoj rodovo vyvážený vládny kabinet a presadenie manželstiev rovnakého pohlavia získala cenu Európan roka od Nadácie otvoreného Estónska. Chváli ju aj Alex Soros a Kaliňák žasne, ako „nádherne sú prepojení“.

Instagram / Alex Soros

Slovenskí novinári boli spokojní

„Nešťastné vyjadrenia estónskej premiérky boli výsledkom novinárskeho tlaku a po zasadnutí pani premiérka korigovala svoje vyhlásenia a pred novinármi ocenila, ako jasne a logicky vysvetlil Robert Fico svoju pozíciu,“ dopĺňa Erik Kaliňák to, čo sa dialo za tým, ako po prvom vyjadrení Kallasovej prebehla diplomatická komunikácia.

„To sme sa však už z korporátnych médií nedozvedeli.“ Poznamenáva Kaliňák sa tým, že ich úlohou je predsa boj proti Ficovi.

Fico ostro: Hamran vedel o všetkých ŠPINAVOSTIACH ČURILLOVCOV! (VIDEO)
Personálne rozhodnutia nového ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) voči policajným vyšetrovateľom - tzv. čurillovcom a bývalému policajnému prezidentovi Štefanovi Hamranovi sú správne a nevyhnutné. Vo videu zverejnenom na sociálnej sieti... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Prvá rada vo funkcii

„Vzhľadom na to, ako čerstvo vymenovaný predseda zboru poradcov premiéra SR dám Robertovi Ficovi odporúčanie, aby zvážil, či má zmysel sprievod týchto takzvaných "serióznych" médií na dôležitých zahraničných cestách, ak bude takto vyzerať úroveň ich dezinformovania,“ sľubuje Kaliňák. Ten je toho názoru, že po tom, ako polarizovali slovenskú spoločnosť, sa o to isté pokúšajú na európskej úrovni, čím otvorene škodia slovenským národným záujmom.

Kto poradcom šéfoval v minulosti

Robert Fico je premiérom po štvrtýkrát, pri jeho troch predchádzajúcich vládach bol predsedom poradného zboru Vladimír Faič. Ten bude pôsobiť v Národnej rade s tým, že funkcie sa vzdal sám.

„Určite nebudem predsedom zboru poradcov, tým by mal byť kolega Erik Kaliňák. Neviem povedať, ani kedy bude zbor vytvorený. Tam nemôžu ísť ľudia, ktorých len tak nájdete na ulici,“  povedal Faič pre HN.

"Odborníčka" Remišová to RIADNE POKAŠĽALA! Lunter zvažuje TRESTNÉ OZNÁMENIE
Veronika Remišová (OĽaNO/Za ľudí) sa vďaka pôsobeniu na MIRRI pasovala do pozície odborníčky na eurofondy a financovanie samospráv z tohto zdroja. Neustále za nesprávne čerpanie kritizovala Smer, respektíve Hlas, ktoré mali túto agendu pod... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik